KRVLJU NATOPLJENA KRPA OTKRIVENA NA PROZORU KUĆE MARJANOVIĆA: Tepih i obuća isprani varikinom, Jelena ubijena u studiju?!

Region
KRVLJU NATOPLJENA KRPA OTKRIVENA NA PROZORU KUĆE MARJANOVIĆA: Tepih i obuća isprani varikinom, Jelena ubijena u studiju?!
.

Sve više dokaza upućuje na zaključak da je pjevačica „Granda“ mučki usmrćena u muzičkom studiju unutar kuće Marjanovića, pored kojeg je nađena krpa sa skorelom krvi.

Zoran Marjanović, koji se sumnjiči za ubistvo supruge, pjevačice „Granda“ Jelene Marjanović, duže od 24 sata je s pomagačima prikrivao tragove zločina, sumnjaju istražitelji. Oni podjsećaju da je samo nekoliko dana poslije svirepog ubistva pjevačice, čije je tijelo pronađeno u kanalu u Crvenki kod Borče 3. aprila prošle godine, policija pronašla tragove hemikalija po cijeloj kući.


- Kuću Marjanovića inspektori su prvi put posjetili dva-tri dana poslije zločina, ali tada nisu pronašli ništa sumnjivo, naročito jer je prethodno kroz nju prošao veliki broj ljudi koji je došao da im izjavi saučešće zbog smrti Jelene. Međutim, 14. aprila pronađeni su dokazi koji su odmah ukazali da je moguće mjesto zločina upravo ova kuća. Prema tim dokazima, moguće je da je Jelena ubijena u studiju u sklopu kuće, na šta naročito upućuje krpa sa skorelom krvi koja je viđena na prozoru toaleta pored studija - kaže sagovornik Kurira iz istrage.
 

On podsjeća da su iz kuće Marjanovića odinijeti tepih, odjeća i obuća ukućana.

 Tragovi varikine pronađeni na tepihu, zidovima, namještaju, čak i obući članova porodice Marjanović.

Forenzička analiza


- Specijalnom forenzičkom analizom, tokom koje su stručnjaci pomjerali čak i namještaj, uočeni su tragovi hemijskog sredstva koje je korišćeno na svim površinama, uključujući čak i zidove. Utvrđeno je da je najvjerovatnije riječ o varikini - objašnjava naš sagovornik.


Kako navodi, istražiteljima je odmah bilo sumnjivo zašto su tragovi ovog sredstva pronađeni i na obući članova porodice Marjanović, ali i na namještaju. Iako je ovaj podatak bio veoma intrigantan od dana kada je otkriven, ovi tragovi nisu bili dovoljni za istragu da bi ubica bio uhapšen.


Nađeni tragovi krvi


- Istim hemijskim sredstvom oprani su čak i njeni nokti, najvjerovatnije kako bi se prikrili DNK tragovi na njenim rukama ili ispod noktiju - potvrdio je sagovornik Kurira.

On je naveo da je istraga tada uočila i tragove krvi, ali da ni to nije bio dovoljan dokaz da Zoran bude uhapšen, jer je Jelena živela u toj kući, pa je uvijek postojala mogućnost da se posjekla i tako ostavila krv.

Od prvog dana policijski inspektori pažljivo su analizirali i izjave svih Marjanovića, kao i više desetina svjedoka koji su saslušani.

- Posljednji svjedok koji je Jelenu vidio živu, a da nije riječ o članu porodice Marjanović, jeste njena prijateljica koja je izjavila da je ona viđena u petak, odnosno dan prije nego što je suprug prijavio nestanak, kao i da je tog dana bila u svojoj kući poslije 17.30. Njen suprug je čak ispričao da je legla ranije jer je znala da sutradan ima neko snimanje u studiju, da odmori glasne žice. Mi ne isključujemo mogućnost da je ona ubijena u noći između petka i subote. Jedino što je isključeno jeste da se to dogodilo na nasipu u vrijeme kada je bio dan - objasnio je za Kurir Nenad Šipka iz Centra za forenzička istraživanja.
 

Ne propustite