TAJNE ŠIFRE MARJANOVIĆA: Prisluškivani razgovori otkrivaju kako su lagali policiju

Aktuelno
TAJNE ŠIFRE MARJANOVIĆA: Prisluškivani razgovori otkrivaju kako su lagali policiju
.

Članovi porodice Marjanović u šiframa su se skoro godinu i po dana dogovarali kako da lažu policajce i zametnu tragove zvjerskog ubistva Jelene Marjanović.

 

Policajci angažirani na istrazi ovog zločina kažu da je suprug Zoran poslije svakog saslušanja u policiji pozivao oca, majku i brata i usklađivao s njima priče o Jeleninom ubistvu! Marjanovići su, naime, bili svjesni da se njihova komunikacija prati, pa su u svojim razgovorima koristili šifre. Za mjesto ubistva koristili su riječ "pijaca", a za Jelenu "paradajz"!

Tako su sredinom marta ove godine bili u strašnoj panici da su provaljeni i da će biti pohapšeni. Otac je tada pozvao Zorana na mobilni i rekao mu: "Gužva je na pijaci, svi traže paradajz..." 

Zoran je odgovorio ocu da je "pijaca prazna i da nema šanse da je ostalo paradajza"!?! Zacrtane priče Izvor koji već godinu i po dana učestvuje u istrazi ubistva pjevačice ''Granda'', otkriva nam kako su sve pratili telefonsku komunikaciju između Marjanovića, koji su od samog početka bili sumnjivi.

 - Najprije pozovemo Zorana na saslušanje, a njegovog brata Miloša ostavimo za sat vremena poslije završetka razgovora sa Zoranom... I onda Jelenin muž odmah poslije saslušanja prvo pozove brata, s kojim usklađuje priču. Tako jednom prilikom Miloš pita Zorana: "Šta si pričao o pijaci, šta si rekao kad smo išli u kupovinu? Je l' ima nešto novo za paradajz?", a ovaj bi mu odgovarao, koristeći iste riječi. Bilo je potpuno očigledno da koriste šifre, jer niko normalan poslije saslušanja u policiji ne bi pričao sa bratom o pijaci i paradajzu - objašnjava izvor iz istrage.

Prema njegovim riječima, identična situacija zapažena je i poslije saslušavanja Zoranovih roditelja, Vladimira i Zorice. I oni su također između sebe i u razgovorima sa sinovima pominjali "pijacu i paradajz"!?!

- U martu ove godine Marjanoviće je uhvatila strašna panika da će ih sve pohapsiti. Vladimir je tada doslovice rekao Zoranu: "Gužva je na pijaci. Svi i dalje traže paradajz."

A Zoran mu je odgovorio: "Nema šanse, pijaca je skroz prazna, nema šanse da je ostalo paradajza."Očigledno je, dakle, da su razgovarali o zametanju tragova i da su jedno drugom čuvali leđa... - naglašava iskusni policijski operativac.

 Inače, kao ključni dokaz protiv Zorana Marjanovića, kaže naš izvor, izdvojio se trag blata sa njegovih patika i pantalona, koje je potpuno isto kao blato nađeno na kosi i razbijenoj lobanji ubijene Jelene, čije je tijelo 3. aprila u zoru nađeno u kanalu pored nasipa u Borči.

(Novi.ba/Informer.rs)

Ne propustite