Na sastanku u Goraždu razmatrano o sigurnosnoj situaciji u FBiH

Bosna i Hercegovina
Na sastanku u Goraždu razmatrano o sigurnosnoj situaciji u FBiH
.

Redovni sastanak Koordinacije direktora Federalne uprave policije i policijskih komesara uprava policija kantonalnih ministarstava unutarnjih poslova održan je danas u Goraždu, a prisustvovali su i predstavnici OHR-a i Komisije EU u BiH.

 

Razmatrana je sigurnosna situacija na području Federacije Bosne i Hercegovine, postignuti rezultati tokom prvog kvartala 2017. godine, tokom ljetnje turističke sezone, kao i načini unapređenja zajedničke saradnje, zatim sigurnosni izazovi, te ostala aktuelna pitanja iz domena policijskog rada.

Na osnovu statističkih podataka, stanje sigurnosti na području Federacije BiH u  augustu ove godine i tokom turističke sezone ocijenjeno je zadovoljavajućim, a došlo je  i do smanjenja broja izvršenih krivičnih djela, narušavanja javnog reda i mira i saobraćajnih nezgoda sa smrtno stradalim osobama.

Dogovoren je nastavak saradnje između policijskih agencija na sprečavanu i otkrivanju izvršilaca krivičnih djela iz oblasti organizovanog kriminala, s akcentom na sprečavanje i otkrivanje počinilaca krađa motornih vozila i krivičnih djela terorizma, saopćeno je iz Federalne uprave policije.

Ne propustite