NEODOLJIVO: Sladoled torta sa bijelom čokoladom!
Torta ili sladoled? Ako se odlučite za ovaj recept, tu dilemu možete da zaboravite.
Torta ili sladoled? Ako se odlučite za ovaj recept, tu dilemu možete da zaboravite.
Sastojci:
Za koru:
8 bjelanaca
400 grama šećera
kašika sirćeta
Za fil:
8 žumanaca
50 g šećera
1/2 l mlijeka
2 kesice šlaga
125 g margarina
3 kašike brašna
kesica pudinga od vanile
300 g bijele čokolade
Priprema:
Umutite bjelanca, dodajte šećer pa dobro umutite, na kraju dodajte sirće. Pecite koru na 150°C oko 25 minuta u plehu obloženom papirom za pečenje.
Skuhajte puding u mlijeku, dodajte umućene brašno, šećer i žumanca. Ohladite i sjedinite sa margarinom, šlagom i rastopljenom bijelom čokoladom (ostavite 50 g bijele čokolade koju ćete narendati za ukras). Tortu stavite u frižider do služenja.
Izvor:visegradlive.com