OVAJ GRAD U REGIONU SA STREPNJOM OČEKUJE NOĆ : Rijeka bi se mogla izliti iz korita, MUP U GRAD ŠALJE POLICIJSKE SPECIJALCE

Region
OVAJ GRAD U REGIONU SA STREPNJOM OČEKUJE NOĆ : Rijeka bi se mogla izliti iz korita, MUP U GRAD ŠALJE POLICIJSKE SPECIJALCE
.

Ogulin u utorak živi u iščekivanju novog vodenog vala, nakon što je prethodni proteklog vikenda izazvao potop u samom središtu grada. Vodostaj rijeke Dobre zbog nove obilne kiše cijeloga je dana u porastu, a u 18 sati na mjernoj postaji Turkovići dosegnuo je razinu od 244 centimetra, što je devet centimetara više nego u 17 sati, kada se s najnovijim priopćenjem oglasio gradski Stožer civilne zaštite.

U toj se obavijesti navodi da je voda iz vodovoda i dalje dobra za piće, s obzirom da se gradski vodovod snabdijeva s izvora izvan poplavnog područja. Ipak, vodovod je pod pritiskom te se može dogoditi da poplavna voda uđe u njega, ali to zasad nije zabilježeno.

I opskrba električnom energijom zasad teče normalno, zbrinjavanje glomaznog otpada je u tijeku, sve prometnice su prohodne i trenutno nema poplavljenog područja, objavio je stožer, koji ne isključuje mogućnost ponovnog izlijevanja Dobre iz korita, do čega bi moglo doći u kasnim večernjim ili noćnim satima.


Do sada je po ugroženim područjima, odnosno po pet mjesnih odbora, u dogovoru s predsjednicima mjesnih odbora, podijeljeno i postavljeno dodatnih 1500 vreća s pijeskom. U dogovoru s Hrvatskim vodama i Hrvatskom elektroprivredom postavljeno je 1.200 vreća kako bi zaštitili dvije transformatorske stanice ključne za opskrbu grada Ogulina električnom energijom.

Vojnici Hrvatske vojske u suradnji s djelatnicima JVP i predsjednicima ugroženih mjesnih odbora i dalje distribuiraju vreće s pijeskom i plastičnu foliju za izradu obrambenih nasipa. Istovremeno u vojarni Sveti Petar pune nove vreće s pijeskom kako bi održavali zalihu na razini 3.000 komada.

Pripadnici JVP, HGSS-a i Crvenog križa su i dalje na terenu i pomažu građanima. Dio ih je pušten kućama da se odmore, prije eventualnog naleta nove, veće bujice, navodi se u obavijesti.

U međuvremenu, stigla je informacija da zbog najave novih poplava Ravnateljstvo policije na ogulinsko područje šalje četiri posade interventne policije s čamcima za spašavanje.

- Time će se dvadeset i pet dodatnih interventnih policijskih službenika pridružiti redovnim policijskim snagama na terenu. Policijski službenici bit će na raspolaganju građanima, odnosno pružat će pomoć u spašavanju ili u drugim potrebama građana na području zahvaćenom poplavom - izvijestili su iz MUP-a.

Inače, Ogportal javlja da se prvi problemi s Dobrom javljaju kada vodostaj dosegne 250 centimetara. Na vrhuncu prvog vodenog vala vodostaj je dosegnuo 338 centimetara.

Ne propustite