ŽIVOTNA DRAMA: Bila je crna princeza jugoslavenskog rocka, a umrla je kao beskućnica

Show
ŽIVOTNA DRAMA: Bila je crna princeza jugoslavenskog rocka, a umrla je kao beskućnica
.

Na današnji dan 2002. godine u Klinici za zarazne bolesti u Beogradu, sa samo 43. godine, umrla je Margita Stefanović Magi, žena koju su nazivali crnom princezom jugoslavenskog rocka. Klavijaturistica benda Ekaterina Velika posljednje je godine svog života provela u napuštenoj garaži u predgrađu Beograda te u skloništu za beskućnike na Voždovcu, iako je nakon smrti ostavila bogato glazbeno naslijeđe.

Bila je školovana pijanistica, koja je maturirala kao jedna od najtalentiranijih, te je dobila poziv na studij u Moskvi. Rock glazbom počela se baviti nakon što je upoznala Milana Mladenovića 1982. godine.

Njezina majka nije željela da ode u Rusiju pa je ostala u Beogradu i upisala Arhitektonski fakultet, na kojem je diplomirala iste godine kad je upoznala Mladenovića.

U EKV-u je ostala do Mladenovićeve smrti 1994. godine.

Sve njezine uspjehe godinama je gušila borba s teškom ovisnošću, koja je postala još intenzivnija kada joj je preminuo otac sredinom devedesetih. U borbi za život prodala je obiteljski stan i kupila dva manja, a ostatak novca iskoristila za putovanje u Indiju, u nastojanju da u potpunosti promijeni način života i riješi se ovisnosti o narkoticima.

Nakon što nije uspjela, povukla je još nekoliko pogrešnih poteza koji su je doveli na samo dno. Prodala je sve što je imala i postala beskućnica. Njezin pokop platio je Atelje 212.

Ne propustite