JAKO NEVRIJEME POHARALO REGIJU: Pijavica čupala krovove i stabla, oštećeni su automobili (FOTO)

Region
JAKO NEVRIJEME POHARALO REGIJU: Pijavica čupala krovove i stabla, oštećeni su automobili (FOTO)
.

Snažno nevrijeme je oko 11 sati i 30 minuta poharalo šire područje Trogira. DHMZ objavio je za danas upozorenje najvišeg stepena za sjeverni i srednji Jadran, ali i za gorsku Hrvatsku te unutrašnjost Dalmacije.

Šibenski portal javlja kako je u kratko vrijeme Žirje pogodila obilna kiša, palo je oko 21 litra kiše po kvadratnom metru.

Prema hrvatskim se krajevima premješta sredozemna ciklona zbog koje su padavine sve intenzivnije, objasnila je meteorologinja Tea Blažević.

Jako nevrijeme pogodilo je i područje Čiova. Naime, pokraj otoka se pojavila pijavica. Meteorolozi najavljuju obilne kiše, ali i nove pijavice širom obale. Moguće su i bujične poplave, javlja N1.

Nevrijeme je već sada pričinilo znatnu štetu, pa je tako na jedan automobil u Trogiru palo stablo, na zapadnom dijelu Čiova na ulicama su završila stabla, a stradali su i električni stupovi, javlja Dalmacija danas.

‘Pogođeno je područje od kampa Rožac pa sve do Donjeg Okruga. Pijavica je također prošla preko Duge. Imali smo sedam intervencija. Od toga su četiri bile uklanjanje stabala sa županijskih cesta, a jednu malo složniju intervenciju u kampu Rožac. Tamo je, po mom mišljenju, nastala pijavica. Nema veće štete, ali ima puno stradalih stabala. Prava je sreća da su stabla padala točno između kamp kućica. Dva su krova tamo stradala na montažnim kamp kućicama tako da ih je pijavica iščupala.

Iznad kampa električno stup pao je na ulazna vrata jedne obiteljske kuće. Čovjek ne može zbog toga izići iz kuće. Iskopčali smo struju i sada ćemo ukloniti stup od kuće’, rekao je zapovjednik DVD-a Okruk Marin Radić.

Nevrijeme je zahvatilo i Brač. Palo je 40 litara kiše, a padala je i tuča.

Ne propustite