UHAPŠENA ZBOG PRIKLJUČENJA ISIS-U: Sada joj prijeti vješanje u Iraku!

Svijet
UHAPŠENA ZBOG PRIKLJUČENJA ISIS-U: Sada joj prijeti vješanje u Iraku!
-

Stigla je u Irak uz pomoć krijumčara preko Turske, a sada joj prijeti kazna vješanjem!

Irački premijer Haider al-Abadi izjavio je kako 17-godišnjoj Lindi Wenzel iz Njemačke, optuženoj za pridruživanje ISIS-u, prijeti smrtna kazna.
 
Wenzel se s 15 godina preobratila na islam te pobjegla iz rodnog Pulsnitza u istočnoj Njemačkoj nakon što ju je preko interneta indoktrinirao regruter ISIS-a. U Irak je stigla uz pomoć krijumčara preko Turske, a tamo se udala za čečenskog pripadnika ISIS-a. Početkom avgusta ove godine objavljena je snimka njezinog uhićenja.

 "Sudbina Linde Wenzel sada je u rukama iračkog sudstva", izjavio je al-Abadi za Associated Press. Wenzel je trenutno u zatvoru u Bagdadu, gdje čeka suđenje na kojem bi joj mogla biti izrečena kazna vješanjem.
 

"Znate da prema nekim zakonima tinejdžeri mogu odgovarati za svoje postupke, osobito ako se radi o kriminalu te ako dođe do ubijanja nedužnih ljudi", rekao je irački premijer.

Irački novinar Amir Musawi izjavio je da se susreo s tinejdžericom nakon njezinog uhićenja. Rekao je da je bila iscrpljena i imala ozlijeđenu nogu. Irak je izvršio najmanje 88 smrtnih kazni vješanjem tokom prošle godine.
 
Također je rekao kako smatra da nije shvatila ozbiljnost situacije u kojoj se našla: "Rekla mi je samo da želi svoj dom natrag, kao da je otišla na put koji joj se nije svidio."
 
Al-Abadi je dodao da su iračke snage pritvorile 1333 žena i djece tijekom ofenzive za oslobađanje Mosula.

Ne propustite