69. dodjela nagrada Emmy: Najviše nagrada odnijele serije “Big Little Lies” i “Handmaid’s Tale”!

Svijet
69. dodjela nagrada Emmy: Najviše nagrada odnijele serije “Big Little Lies” i “Handmaid’s Tale”!
.

Dodjela 69. nagrada Emmy održana je sinoć, a najviše su nagrada osvojile serije "Big Little Lies" i "Handmaid's Tale"

Serija “Big Little Lies” osvojila je nagradu za najbolju mini seriju, Nicole Kidman koja u njoj glumi proglašena je najboljom glavnom glumicom u mini seriji, Laura Dern najboljom sporednom glumicom, a Aleksandar Skarsgard najboljim sporednim glumcem. Osim toga, serija je osvojila i nagradu za najbolju režiju mini serije te je tako osvojila Emmy u gotovo svim kategorijama u kojim je bila nominirana.

16236618-big-little-lies-et-la-servante-ecarlate-grands-vainqueurs-d-emmys-awards-tres-politiques

“Big Little Lies” slijedi serija “Handmaid’s Tale” koja je proglašena najboljom dramom, Elizabeth Moss je najbolja glavna glumica u drami, Ann Down najbolja sporedna glumica u drami,

Alexis Bledel najbolja gostujuća glumica u drami, a serija je osvojila i nagrade za najbolju režiju i scenarij dramske serija.

Uz to, najboljim glavnim glumcem u drami proglašen je Sterling K. Brown za ulogu u seriji “This is Us”, dok je najbolji sporedni glumac u drami John Lithgow (“The Crown”).

Kad su u pitanju komedije, najboljom je proglašena serija “Veep” te je Julia Louis-Dreyfuss već šestu godinu zaredom kući odnijela Emmy za najbolju glumicu u komediji.

Na dodjeli je dobro kotirao i “Black Mirror” koji je proglašen najboljim TV filmom te je dobio nagradu za scenarij.

charlie-booker-emmys

Ne propustite