HOROR! TRAGEDIJA KOJA JE MOGLA BITI IZBJEGNUTA: Vatra je gutala sportski kamp, dok su djeca iskakala kroz prozore (VIDEO)

Svijet
HOROR! TRAGEDIJA KOJA JE MOGLA BITI IZBJEGNUTA: Vatra je gutala sportski kamp, dok su djeca iskakala kroz prozore (VIDEO)
.

Najmanje troje djece je, kako se navodi, stradalo, nakon što se u subotu ujutro zapalio sportski i rekreativni kamp Viktoria u Odesi u Ukrajini.

Vjeruje se, da je u kampu bilo prisutno 150 djece, kada je požar izbio odmah nakon ponoći. Vatra je najprije zahvatila jednu od spavaonica,  gdje su boravila 42 djeteta. Većina djece je sigurno evakuirana, dok je jedan broj hospitalizovan zbog posljedica udisanja dima i šoka. Nekoliko djece je, kako se navodi, zadobilo povrede prilikom iskakanja kroz prozor izgorjele zgrade. Jedno dijete se vodi kao nestalo.

Požar je nastao zbog kvara na električnim instalacijama.

Sudeći po izjavama svjedoka, osiguranje ovog objekta je imalo niz propusta. Rezervoar za vodu u kampu je bio nedostupan i vatrogasci su morali da dopremaju vodu s područja udaljenog 1,5 kilometra od kampa. Četrdeset minuta je prošlo od trenutka izbijanja požara do momenta kada su vatrogasci bili u stanju da se uhvate u koštac s vatrom.

 Okupljeni građani su bili ogorčeni, tvrdeći da su odgovorni zaboravili na troje djece u spavaonici, piše BBN.

Ne propustite