Pročitajte kojim se trikovima konobari služe, kako biste potrošili što više novca!

Zanimljivosti
Pročitajte kojim se trikovima konobari služe, kako biste potrošili što više novca!
.

Piće ima najbolji okus kada je napravljeno prema tačnom receptu i posluženo u odgovarajućoj čaši te u optimalnim uslovima.

Često zbog gužve ili u brzini, neki se konobari posluže trikovima koji ne idu u korist gostu. 

Pročitajte koji su to trikovi:

1. Stavljaju previše leda 

Zamolite konobara čašu vode iz pipe, i dobit ćete mlaku tekućinu s dvije kockice leda u njoj. S druge strane, zatražite bilo koje žestoko piće i ono će plivati u bezbrojnim kockicama leda. Slučajnost? I ne baš. Led u čaši pruža iluziju da ste dobili više pića nego što mislite, pa je podložno manipulacijama. Ako konobar ne koristi dozatore već “odokativnu” metodom točenja, velike su šanse da vam daje manje nego što bi trebao. 

oven-and-shaker-bartender

2. Toče vam skuplje vrste alkohola 

Kada gosti naručuju viski kolu, juice votku ili gin tonic, ne preciziraju koju vrstu alkoholnog pića žele u svojoj narudžbi. Umjesto najjeftinijeg domaćeg brenda alkohola, ponekad u čaši nađu najskuplju inozemnu marku, a razliku primijete tek kad dobiju račun. Ako se ne želite neugodno iznenaditi kod plaćanja, kod narudžbe uvijek pitajte svog konobara što vam planira natočiti. Na cjeniku, pak, provjerite koliko će vas ta avantura koštati. 

3. Toče alkohol iz zraka 

Sigurno ste barem jednom u životu vidjeli onaj cool barski trik kad konobar drži bocu alkohola visoko iznad čaše i nalijeva piće iz velike udaljenosti? Ovakva vrsta točenja stvara iluziju da se više tekućine slijeva u čašu, no to nije istina. Iskusni konobari ovako će vam natočiti tačnu količinu, ili čak manje od uobičajene količine alkoholnog pića. 

catchbartender

Ne propustite