Prije konzumacije orašaste plodove potopite u vodu i ZABORAVITE NA OVE PROBLEME!
Iako su hranjivi, orasi i lješnjaci mogu znatno utjecati na težu apsorpciju hranjivih sastojaka. Kako ne biste imali nepotrebne probleme prije konzumacije potopite ih u vodu.
Orašasti plodovi sadrže veliku količinu inhibitora enzima i upravo zato izazivaju razne probleme u vašem tijelu, prije svega teško ih je probaviti. Potapanjem u vodi enzimi se neutraliziraju.
Potrebno vam je:
4 čaše neslanih orašastih plodova po izboru
1-2 žlice soli
filtrirana voda
Priprema:
Orašaste plodove stavite u posudu srednje veličine, dodajte sol, ulijte vodu i poklopite. Ovako pomiješanu smjestu ostavite da odstoji minimalno sedam sati, a najbolje da odstoji preko noći. Isperite od soli te stavite da se osuše. Ako želite ubrzati postupak možete ih staviti u pećnicu na najmanju temperaturu.