Razbijena grupa švercera skanka

Bosna i Hercegovina
Razbijena grupa švercera skanka
Najmanje tri osobe su uhapšene i pretreseno je više objekata na području Hercegovine i Hrvatske u akciji "Gas", usmjerenoj protiv osumnjičenih za šverc skanka iz BiH u Hrvatsku, u kojoj su učestvovale policijske agencije iz BiH, u saradnji s kolegama iz susjedne zemlje.

Akcija do zaključenja ovog broja "Nezavisnih" nije završena, tako da je bilo tek poznato da su uhapšeni Zdravko Jurčević (56), Simo Šljivić (35) i Mladenka Ostojić (46).

Akcija je, između ostalog, sprovedena u Čapljini i Stocu, a u sklopu istrage, u proteklih nekoliko mjeseci, u Hrvatskoj je pronađeno više od 60 kilograma skanka, na ilegalnom tržištu vrijednog više od 100.000 evra.

"Te aktivnosti, sprovedene u petak, realizuju se u saradnji s pripadnicima Granične policije BiH i MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona", saopšteno je iz Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), koja je započela akciju, a koja je sprovedena u koordinaciji s MUP-om Hrvatske.

Iz SIPA su naveli da su u toku hapšenje više osumnjičenih i pretresi objekata na više lokacija u Hrvatskoj.

"Policijski službenici SIPA, u saradnji s-om PNUSKOK i MUP-om Hrvatske, sproveli su višemjesečnu složenu kriminalističku istragu, kojom je bio obuhvaćen veći broj osoba s područja BiH i Hrvatske. Istraga je rezultirala utvrđivanjem činjenica i prikupljanjem dokaza o kriminalnim aktivnostima osumnjičenih osoba i zapljenom više od 60 kilograma skanka u Hrvatskoj", navela je Kristina Jozić, vršilac dužnosti portparola SIPA.

Uhapšene osobe osumnjičene su da su kontinuirano, od juna do novembra, vršile šverc skanka u Hrvatsku. U saopštenju Tužilaštva BiH navodi se da su u okviru ove akcije, a po nalogu tužioca Posebnog odjeljenja za organizovani kriminal, vršeni pretresi na ukupno četiri lokacije.

Ne propustite