Google predstavlja nove telefone!

Tech
Google predstavlja nove telefone!
.

Nakon što je Samsung predstavio novi model Notea, a Apple tri nova iPhonea, vrijeme je za Google i nove modele njegovih Pixel pametnih telefona.

Mediji su i ranije spominjali oktobar kao najvjerojatniji datum predstavljanja ovih telefona, a sada su uz Googlea napokon objavili i datum njihovog predstavljanja – 4. oktobar.

U zanimljivom teaser videu kojeg su objavili u (Googleovoj) tražilici postavljaju pitanja šta nije u redu s baterijom na mom telefonu, zašto nikada nemam dovoljno memorije, zašto su fotografije mutne, zašto je spor i ne razumije me itd. pa se na temelju ovog videa naslućuje šta pripremaju. Potencijalni kupci očekuju pametne telefone sa snažnim baterijama, odličnim kamerama s velikom količinom memorije za pohranu podataka (možda i dodatnu memoriju u oblaku), podršku za Googleov Assistent i slično.

Očekuju se dva uređaja – Pixel 2 za čiji je razvoj zadužen HTC (neke informacije govore da bi Google mogao kupiti ovu kompaniju, odnosno njen odjel pametnih telefona) i Pixel XL 2 s potpisom LG-a.

google-pixel-xl-2-silver

 

Ne propustite