OBRATITE PAŽNJU: Zbog ova 3 konobarska trika ćete potrošiti više novca nego što ste željeli
Piće ima najbolji okus kada je napravljeno prema tačnom receptu i posluženo u odgovarajućoj čaši te u optimalnim uvjetima. Zbog gužvi i u brzini, neki se konobari posluže trikovima koji ne idu u korist gostu.
1. Stavljaju previše leda
Zamolite konobara čašu vode iz pipe, i dobit ćete mlaku tekućinu s dvije kockice leda u njoj. S druge strane, zatražite bilo koje žestoko piće i ono će plivati u bezbrojnim kockicama leda. Slučajnost? I ne baš.
Led u čaši pruža iluziju da ste dobili više pića nego što mislite, pa je podložno manipulacijama. Ako konobar ne koristi dozatore već "odokativnu" metodom točenja, velike su šanse da vam daje manje nego što bi trebao.
Želite li izbjeći moguću nepravdu, kod naručivanja naglasite da ne želite led u svojem piću.
2. Toče vam skuplje vrste alkohola
Kada gosti naručuju viski kolu, juice votku ili gin tonic, ne preciziraju koju vrstu alkoholnog pića žele u svojoj narudžbi.
Umjesto najjeftinijeg domaćeg brenda alkohola, ponekad u čaši nađu najskuplju inozemnu marku, a razliku primijete tek kad dobiju račun.
3. Toče alkohol iz zraka
Sigurno ste barem jednom u životu vidjeli onaj cool barski trik kad konobar drži bocu alkohola visoko iznad čaše i nalijeva piće iz velike udaljenosti?
Ovakva vrsta točenja stvara iluziju da se više tekućine slijeva u čašu, no to nije istina. Iskusni konobari ovako će vam natočiti tačnu količinu, ili čak manje od uobičajene količine alkoholnog pića.