KONZUMACIJU SVEDITE NA MINIMUM: Znate li koje su namirnice štetne za vaše srce?
Pročitajte koju hranu biste trebali izbjegavati ako želite očuvati zdravlje vašeg srca.
Gazirani sokovi
Takozvani “jednostavni šećeri”, poput onih koji se nalaze u gaziranim sokovima, mogu potaknuti upalne procese i povećati razinu šećera u krvi. Sve će to staviti dodatan pritisak na vaše krvne žile i povećati rizik od kardiovaskularnih oboljenja. Što više gaziranih sokova konzumirate, veći je i rizik.
Rafinirani ugljikohidrati
Rafinirani ugljikohidrati krcati su šećerom i raznim aditivima, koji nikako nisu dobri za vaše srce. Začini poput kečapa i preljeva za salate, kao i kupovni umaci za tjesteninu, kruh i bezmasni jogurt najčešći su izvori šećera i rafiniranih ugljikohidrata.
Margarin
Nedavna istraživanja učvrstila su tvrdnje kako maslac nije štetan za vaše srce. S druge strane, margarin je izvor nezdravih trans-masnih kiselina, koje povećavaju rizik od kardiovaskularnih oboljenja.
Hrenovke i kobasice
Obrađeno meso kao što su hrenovke i kobasice najčešće su krcate raznim aditivima, koji se povezuju su povećanim rizikom od srčanih oboljenja.