Usvojeni izvještaji o poslovanju šest kantonalnih javnih komunalnih preduzeća

Objavljeno:14.09.2017 - 18:02
A A A Times Arial

Vlada Kantona Sarajevo (KS) je na današnjoj sjednici razmatrala i usvojila izvještaje o poslovanju šest kantonalnih javnih komunalnih preduzeća za 2016. godinu i uputila ih zastupnicima Skupštine KS na analizu, razmatranje i izjašnjavanje.

Nakon cjelodnevne rasprave i analize poslovanja "Toplana“, "Tržnice-pijace", "Rada", "Pokopa", "Parka" i "Sarajevogasa", konstatovano je kako je svih šest preduzeća u protekloj godini ostvarilo dobit u svom poslovanju.

Pozitivan trend poslovanja sa iskazanom dobiti u odnosu na 2015. godinu zabilježila su preduzeća "Tržnice-pijace" sa 833.900 KM, "Pokop" sa 188.513 KM i "Rad" sa 180.411 KM.

Preostala tri preduzeća "Toplane", "Park" i "Sarajevogas" su umanjila akumulirane gubitke iz prethodnih godina.

Izvještaje su podnosili direktori, ali i članovi menadžmenta preduzeća od kojih su članovi Vlade tražili dodatni angažman na racionalizaciji poslovanja, potpunu transparentnost u radu i intenzivnije predlaganje novih projekata, čijom bi realizacijom dodatno unaprijedili poslovanja preduzeća, ali i pružanja usluga građanima.

Na ovoj sjednici Vlada je imenovala i svoj Pregovarački tim za predstojeće pregovore sa sindikatima predškolskog odgoja, osnovnog i srednjeg obrazovanja s ciljem donošenja kolektivnih ugovora za ove oblasti, saopćeno je iz Pres-službe KS.

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!