VRIJEME JE ZA DORUČAK: Ova kombinacija držat će vas sitim do ručka!

Porodica i zdravlje
VRIJEME JE ZA DORUČAK: Ova kombinacija držat će vas sitim do ručka!
.

Zobena kaša puna je prehrambenih vlakana koja potiču probavu, uravnotežuju šećer u krvi i jačaju imunitet te se nameće kao izvrsna ideja za doručak.

Napravite zobenu kašu s mlijekom

Vjerojatno ste čuli da je zobena kaša odličan doručak koji tijelo čini sitim sve do ručka. To je zaista istina, ali samo u slučaju kada je kuhate s nekim izvorom proteina poput mlijeka, a ne od vode. Ako vam klasično kravlje mlijeko nije po volji, upotrijebiti možete i sojino. 
Ne zaboravite miješati zobenu kašu. Što više miješate, to će zob ispuštati veću količinu škrobi i dati vam kremastiju teksturu kaše.
Na raspolaganju vam je i bademovo mlijeko ili ono od lješnjaka, ali ono ima manje bjelančevina pa u kašu svakako dodajte i nešto orašastih plodova.

Ovako možete postići kremastu teksturu

Ako želite da zobena kaša ima kremastu teksturu, zob stavite u lonac tek kad tekućina zavrije. S druge strane, ako želite da se zob osjeti 'pod zubom', ubacite je u hladnu tekućinu i tek onda stavite na štednjak. Također ne zaboravite miješati. Što više miješate, to će zob ispuštati veću količinu škroba i dati vam kremastiju teksturu kaše. 

Ne zaboravite dodati so

Bez obzira na to kuhate li slanu ili slatku kašu, potrebno je dodati prstohvat soli u svoju kulinarsku kreaciju. Učinite to na početku kuhanja kako biste napravili kašu tostirana i orašasta okusa, a ne dosadnu i ljepljivu splačinu. Ako so dodate pri kraju kuhanja, dobit ćete kašu neugodnog slanog okusa. 
U gotovu smjesu možete dodati komadiće banane, jabuke, kruške ili bobičastog voća. Na raspolaganju su vam aromatični dodaci poput cimeta ili rogača, komadića tamne čokolade ili orašasti plodovi.

bakedoatmeal-dt

 

Ne propustite