NEMA PREDAHA OD KIŠE I NEVREMENA: Sunčano vrijeme neće potrajati, stiže nova velika promjena

Region
NEMA PREDAHA OD KIŠE I NEVREMENA: Sunčano vrijeme neće potrajati, stiže nova velika promjena
.

Danas će mnogi s olakšanjem dočekati suho i barem djelomice sunčano vrijeme. Poneka kap kiše bit će moguća ujutro, a na kopnu će u jutarnjim satima biti razmjerno svježe i maglovito. Danju će biti većinom toplije nego jučer. Uz izraženu južinu, četvrtak će u većini predjela biti još topliji te razmjerno vjetrovit, a u nastavku tjedna na povremenu kišu treba računati na zapadu zemlje, posebice na sjevernom Jadranu, gdje pljuskovi mogu biti i izraženiji.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu malo kiše još može pasti ujutro, a zatim će se i u tim predjelima razvedravati i ostatak dana proći će uz barem djelomice sunčano vrijeme. Nakon mjestimice umjerenog sjeverozapadnog vjetra u jutarnjim satima, poslijepodne će zapuhati južni i jugozapadni. Jutro će biti malo svježije u odnosu na prethodne dane, uz temperaturu od 10 do 14 °C, a danju će biti toplije - najviša temperatura bit će između 21 i 23 °C.

U središnjoj Hrvatskoj jutro često maglovito i svježe, uz temperaturu između 8 i 12 °C. Zatim djelomice sunčano, poslijepodne uz ponegdje umjeren jugozapadni vjetar. Najviša temperatura bit će između 21 i 24 °C.

U Gorskom kotaru i Lici ujutro mjestimice magla i niska naoblaka, zatim pretežno sunčano. Na sjevernom Jadranu od jutra će biti obilje sunca, pri čemu će umjerena i jaka bura brzo oslabjeti, a poslijepodne će ponegdje puhati do umjeren zapadnjak i jugozapadnjak. Jutarnja temperatura u gorju i Istri od 7 do 10, na moru između 13 i 17 °C. Najviša dnevna većinom od 18 do 23 °C. 

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije ujutro se očekuje umjerena naoblaka, rijetko moguće i malo kiše, a tijekom dana pretežno sunčano. Puhat će umjeren do umjereno jak sjeverozapadnjak i zapadnjak, ujutro uz obalu ponegdje i bura. Bit će ugodno toplo uz najvišu temperaturu od 24 do 26 °C. 

Na jugu Hrvatske ujutro promjenljiva naoblaka, mjestimice i malo kiše, zatim djelomice sunčano. Nakon jutarnjeg juga i jugozapadnjaka, prolazno i jakog, zapuhat će sjeverozapadnjak, pa će more biti umjereno valovito.

 

zagreb1309

Lijepo vrijeme neće potrajati

U nastavku tjedna vrijeme će u Dalmaciji biti zamjetno drukčije nego na sjevernom dijelu. Dok će u Dalmaciji prevladavati suho te većinom sunčano uz umjereno, povremeno i jako jugo, na sjevernom će dijelu biti vrlo promjenljivo uz povremenu kišu, pljuskove i grmljavinu, lokalno i obilnije.

U unutrašnjosti će također na zapadnom dijelu biti promjenjivije vrijeme uz povremenu kišu, dok će na istoku prevladavati suho. Četvrtak će biti razmjerno topao, vjetrovit i u znaku južine, a petak opet svježiji. Za vikend nas ponovno čeka skokovita promjena temperature, piše HRT.

Nova promjena vremena na zapad zemlje stiže već sutra navečer te donosi novi osjetan pad temperature i kišu, koja će padati sve do sredine iduće sedmice. Obilna kiša očekuje se u danima vikenda i na sjevernom Jadranu.

 

(Index.hr)

Ne propustite