U Srbiji povučen "K plus" med, radi se o falsifikatu

Region
U Srbiji povučen "K plus" med, radi se o falsifikatu
,

Inspekcija je u maloprodajnom lancu u vlasništvu Agrokora "Idei" našla falsifikat meda. Sumnju u kvalitetu meda robne marke "K plus" izazvala je akcijska cijena od 171 dinar, što je nešto malo više od 2 KM, piše Politika. Sporni med je zbog toga povučen s polica, što je potvrdilo i Ministarstvo poljoprivrede Srbije.

Med koji je bio na akciji od 25. do 27. augusta prodavao se po 569 dinara po kilogramu. Uz prvi kupljeni kilogram meda, drugi se mogao kupiti za 171 dinar, što je popust od 70 posto.

Pažnju privukla cijena

Način na koji se med prodavao u Agrokorovom lancu trgovina tijekom akcije privukao je pažnju potrošača i domaćih pčelara koji se godinama bore protiv falsifikata. Cijeli slučaj prijavljen je inspekciji koja je reagirala, pronašla krivotvorinu meda i poduzela mjere.


"Nakon prve kontrole, napravili smo i superanalizu koja je potvrdila prvotne rezultate i izdan je nalog za povlačenje meda iz prodaje", kazao je ministar poljoprivrede Srbije Branislav Nedimović. Dodao je kako će se naknadno znati podaci o količinama povučenog meda.

Inspekcija je nakon potvrđenih rezultata na superanalizi ušla u pogone proizvođača koji je pakirao med za Agrokorovu "Ideu", no srpsko Ministarstvo poljoprivrede još nije objavilo o kojem je proizvođaču riječ.

Ne propustite