Znate li kako pravilno džogirati?

Porodica i zdravlje
Znate li kako pravilno džogirati?
.

Trkački trening trebao bi biti jednostavniji od uobičajenih treninga u teretani, no to vrijedi samo ako ga odradite kako treba.

Zato vam donosimo nekoliko savjeta kako malim promjenama možete poboljšati svoj trkački rezultat, a samim time postizati i znatno bolje rezultate.

1. Trčite uspravno

Trčite li pogrbljeni, to će negativno utjecati na rezultat. Dok trčite, glavu držite uspravno – to će automatski “poravnati” vašu kralježnicu i prsa.

people-jogging

2. Gledajte pred sebe

Držite li pogled uperen pet metara ispred sebe, bolje ćete se držati jer vam pogled neće bježati prema dolje. Samim time i glava će vam ostati u uspravnom položaju.

3. Pronađite ritam

Zamislite ritam pjesme koji je u skladu s tempom koji ste si zadali (idealno je 120 udaraca u minuti) i rukama, koje su blago povijene u laktovima, mašite u tom zamišljenom ritmu. Tako ćete gornjim dijelom tijela pomoći umornim nogama da drže tempo.

4. Marširajte

Pri svakom koraku, dok dižete koljena, malo taj pokret prenaglasite – kao pri vojnom strojnom koraku. Tako ćete izbjeći da vam noge udare jedna o drugu, što se često događa kad ste umorni.

jogging

Ne propustite