Zvizdić: Imamo podatke koji demantiraju priče o BiH kao mogućoj bazi terorizma

Bosna i Hercegovina
Zvizdić: Imamo podatke koji demantiraju priče o BiH kao mogućoj bazi terorizma
.

Od 143 teroristička akta u Evropi i svijetu iza kojih stoji ISIL, a koja su se desila u 23 zemlje svijeta, niti u jednom takvom aktu nije učestvovao bilo ko, ko je na bilo koji način povezan sa BiH - rekao je danas predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić, ističući da ovaj važan podatak demantira "sve one koji govore o BiH kao mogućoj bazi samog terorizma". 

Zvizdić je povodom posljednjih izjava iz regiona vezanih za pitanje sigurnosti uopće te sigurnosnu situaciju u BiH i cijelom regionu, kazao da BiH ne želi ulaziti u dnevno-političke rasprave.

- Također ne želimo reagirati na pojedine izjave koje su u funkciji političkih ili predizbornih kampanja u zemljama našeg regiona ili zemljama EU - dodao je.

Nakon današnjeg sastanaka predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH sa ministrom sigurnosti BiH Draganom Mektićem i direktorima sigurnosnih agencija na kojem je razgovarano o sigurnosnoj situaciji s posebnim osvrtom na borbu protiv terorizma i izazovima u sigurnosnom sektoru, novinarima se obratio i ministar Mektić.

- Ne možemo prihvatiti teorije jednog broja kvazieksperata i kvazianalitičara koji u zloj namjeri iznose takve podatke koji urušavaju stvarni pravni integritet ove države i nanose ogromnu štetu ekonomiji te direktno ili indirektno i veliku finansijsku štetu turizmu - izjavio je Mektić, prenosi Fena. 

Ne propustite