Napravite sami piling za usne!

Moda i ljepota
Napravite sami piling za usne!
.

Ako ne možete živjeti bez limuna i meda, već sada raspolažete osnovnim materijalom za ovaj piling.

Još vam trebaju šećer (bijeli i smeđi, objasnit ćemo vam zašto nije svejedno), kao i aroma za kolače od vanilije, peperminta, jagode ili nekog egzotičnog voća, a velike su šanse da i ove namirnice također imate pri ruci. Prema tome, ako ste zainteresirane, uzmite malu kašiku i staklenu zdjelicu i spremite se za pripremu svog prvog pilinga za usne! Nemate vremena za gubljenje i ne smijete propustiti ovu zabavu!

sugar-honey

Korak 1: Stavite dvije žličice šećera u staklenu ili keramičku zdjelicu. Preporuka je smeđi, ali ako imate osjetljive usne koje su sklone pucanju, koristite bijeli – dobit ćete manje poroznu smjesu.

Korak 2: Dodajte jednu žličicu meda, nekoliko kapi limuna i arome od jagode. Ovaj je okus favorit velikog broja djevojaka. Otkrit ćete poslije i zašto. U slučaju da vam se smjesa učini rijetka, dodajte malo šećera, a ako je prilično gusta i ne možete je ujednačiti, dodajte meda. Alternativa medu mogu biti jojobino, kokosovo ili bademovo ulje jer imaju isto hidratizirajuće svojstvo.

Korak 3: Kada budete zadovoljne izgledom smjese (treba izgledati kao ružičasta granulasta masa), stavite je u staklenu zdjelicu. Možete iskoristiti ambalažu od potrošene šminke. Žličicom poravnajte vrh, zatvorite i ostavite barem tjedan dana da odstoji u hladnjaku.

Upotreba: Nanesite piling na usne i prstima ih izmasirajte.

sugar-and-honey-scrub

Ne propustite