GRAD U REGIONU IZGLEDA KAO DA GA JE POHARAO URAGAN: Ulice se pretvorile u rijeke, voda poplavila kuće, trgovački centar, groblje

Region
GRAD U REGIONU IZGLEDA KAO DA GA JE POHARAO URAGAN:  Ulice se pretvorile u rijeke, voda poplavila kuće, trgovački centar, groblje
.

Vrlo intenzivna kiša, kakva se ne pamti duže od 30 godina, izvala je u Zadru velike poplave.
Samo u tri pol sata jutros je napadalo oko 250 litara kiše po četvornom metru, što je dva i pol puta više nego što je prosjek za rujan. Očekuje se da će kiša padati cijeli dan, a mogla bi prestati tek sutra, piše Jutarnji.

U gradu je poplavljena bolnica, kuće, trgovački centar Supernova i parkovi, a ulice su se pretvorile u prave rijeke koje teku gradom. Posebno su potresne fotografije poplavljenog groblja gdje voda odnosi i križeve s grobova.

U pomoć je stigla i vojska, jer se gradske službe ne mogu nositi s tolikom količinom oborina, a u Zadar je stigao i državni vrh. Tamo su predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, premijer Andrej Plenković i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.


Grad Zadar i veci dio Zadarske zupanije jutros je pogodilo veliko nevrijeme praceno obilnim oborinama. Poplavljene su mnoge prometnice, ducani, groblje, parkovi i podrumi kuca.

Vladino izaslanstvo predvođeno premijerom Andrejom Plenkovićem u ponedjeljak je održalo sastanak s članovima kriznog stožera u prostorijama Javne vatrogasne postrojbe Grada Zadra, nakon kojeg je premijer poručio da srećom nema ljudskih žrtava, a na terenu su ekipe koje će pomoći sanaciju poplavljenih područja.

 - Srećom nema ljudskih žrtava, to je ono najvažnije u ovom trenutku. Sve su ekipe na terenu, koje nastoje pomoći ljudima s crpkama i na druge načine kako riješiti problem vode koja je ušla u kuće i podrume - izjavio je Plenković nakon sastanka na kojem su ga zadarski župan Božidar Longin i gradonačelnik Branko Dukić izvijestili o stanju u Zadru nakon obilnih kiša i poplava.

Ne propustite