Recept za elegantnu japansku poslasticu!
Jeste li kad poželjele desert koji možete jesti na tone, a da se ne debljate?
Japanska slastica pod nazivom ‘mizu shingen mochi’ ili u zapadnom svijetu ‘raindrop cake’ stvarno i izgleda kao prozirna, okrugla, velika kap kiše koja odiše svježinom. Njezina ljepota upravo je u njezinoj jednostavnosti, a sprema se od samo nekoliko sastojaka.
Sigurno se pitate kako je dobiti tako prozirnu. Naime, izrađuje se od negazirane izvorske vode i agar-agar praha (nešto poput želatine od morske trave). Uz ovu poslasticu se obično poslužuje brašno od soje i sirup od smeđeg šećera.
S obzirom da je ovo doslovno kolač od vode, takvog je i okusa – neutralnog i osvježavajućeg. Ako se ikada nađete u Japanu ili New Yorku, bilo bi je zgodno probati, a do tad je možete napraviti i u kućnoj radinosti.
Sve što vam treba je:
1/4 litre negazirane mineralne vode
1 čajna žličica agar-agar praha (možete ga nabaviti u trgovinama zdrave hrane)
2 žličice sojinog praha
2 žličice sirupa od smeđeg šećera
kalupe oblika polulopte
Vodu zakuhajte i u nju umiješajte agar-agar i kratko prokuhajte dok se ne rastopi. Tekućinu izlijte u kalupe i pustite neka se hladi u hladnjaku najmanje 2 sata. Kod posluživanja slasticu izvadite iz kalupa i poslužite sa sojinim brašnom i sirupom. Garantirano ćete oduševiti i sebe, ali i bilo koga drugoga!