Ovako vas varaju proizvođači alkohola: SKRIVAJU TAJNU KOJA VAS MOŽE STAJATI ZDRAVLJA, PA I ŽIVOTA

Porodica i zdravlje
Ovako vas varaju proizvođači alkohola: SKRIVAJU TAJNU KOJA VAS MOŽE STAJATI ZDRAVLJA, PA I ŽIVOTA
.

Alkohol doprinosi razvoju najmanje četiri posto svih oblika raka, iako se njegov utjecaj previše podcjenjuje. Posebno je povezan s rakom dojke, a istraživanje je pokazalo kako čak mala čaša vina na dan povećava rizik za šest posto.

Ostali oblici uključuju rak crijeva, grla, usne šupljine i prostate, a vjeruje se kako alkohol oštećuje stanice, zbog čega se formiraju tumori. Švedski istraživači zaključili su kako proizvođači alkoholnih pića iskrivljuju dokaze. Pritom se služe taktikama negiranja i odvlačenja pažnje kako bi prikrili činjenicu da i povremeno te umjereno ispijanje alkohola uzrokuje bolesti, piše Daily Mail.

Stručnjaci upozoravaju kako i male količine alkohola mogu biti štetne i tu nema sigurne razine. I muškarci i žene ne bi smjeli piti više od šest čaša vina tjedno, i to ne svaki dan, već treba uzeti pauzu nekoliko dana.

Od 30 analiziranih mrežnih stranica i drugih dokumenata, većina je proizvođača zataškala poveznicu alkohola s rakom. Neki su negirali da veza uopće postoji, dok su drugi tvrdili da su dokazi za to “izrazito složeni”.

“Težina znanstvenih dokaza posve je jasna – konzumacija alkohola povećava rizik od nekih od najčešćih oblika tumora. Svijest je o tom riziku vrlo niska i to zbog toga što bi bolja edukacija o ovom problemu predstavljala golemu prijetnju alkoholnoj industriji”, objašnjava Mark Petticrew, profesor javnog zdravlja.

Ne propustite