VELIKA TRAGEDIJA: Djevojčica (14) umrla nakon pada na terasi porodične kuće

Region
VELIKA TRAGEDIJA: Djevojčica (14) umrla nakon pada na terasi porodične kuće
.

Marija Pribanović (14) iz sela Okruglica kod Trstenika preminula je u noći između srede i četvrtka nakon što su ljekari više od sat bezuspješno pokušavali da je reanimiraju.

Marija je preminula pod sumnjivim okolnostima

Marija je u srijedu uvečer oko 23 sata pala na terasi kuće. Majka Dragana je čula tup udarac, vidjela da je djevojčica bez svijesti i počela da je masira a onda otrčala do rođaka po pomoć.

- Strina je uletjela u kuću i rekla da je Marija u nesvijesti. Otac i ja smo pošli s njom dok je moja majka pozvala Hitnu, ali su joj rekli da nema vozila, da je doktor na terenu. Marijine usne su već bile poplavile pa sam ja zvao Hitnu pomoć s mobilnog ali su odgovori bili isti “Nemamo vozilo”. Posljednji put sam ih pozvao u 23 i 25 a onda smo seli u auto i povezli je za Kruševac, nakon što smo pozvali tamošnju Hitnu pomoć. U Čitluku, kod kružnog toka, sačekala nas je kruševačka Hitna pomoć i odmah su počeli reanimaciju ali je to bilo već oko ponoći – priča Milan, brat od strica pokojne Marije.

Sat vremena kasnije, i pored svih napora kruševačkih ljekara, Marija je preminula.

U skromnoj, trošnoj kućici na kraju Okruglice tuga i muk. Majka Dragana nema snage ni da nariče nad sandukom svoje mezimice. Samo joj sporim pokretima ruke namješta kosu.

Rođaci i komšije iz Okruglice su šokirani saznanjem da je vesela, 14-godišnja djevojčica mrtva.

Prije šest mjeseci Marija je ostala bez oca koji je preminuo od kancera

Dio rodbine krivicu za Marijinu smrt prebacuje na Službu hitne pomoći u Trsteniku koja nije odgovorila na poziv i došla na pomogne djevojčici uz obrazloženje da im je jedino dežurno vozilo na terenu.

Više javno tužilaštvo u Kruševcu ispituje okolnosti koje su dovele do smrtnog ishoda.

Kako nezvanično saznajemo Marija je imala poderotine na koljenima i pocijepanu usnu ali ove povrede izvjesno je, nemaju veze s njenom smrću.

 

(Novi.ba/Blic.rs)

Ne propustite