VLADA FEDERACIJE BiH JE DALA SAGLASNOST: Firma Zupčanik iz Tešnja dobila dozvolu za proizvodnju neeksplozivne vojne opreme

Bosna i Hercegovina
VLADA FEDERACIJE BiH JE DALA SAGLASNOST: Firma Zupčanik iz Tešnja dobila dozvolu za proizvodnju neeksplozivne vojne opreme
.

Firma Župčanik iz Tešnja  je dobila saglasnost Vlade Federacije BiH za uvođenje proizvodnje nenamjenske vojne industrije. Cilj kompanije je da plasira opremu na svjetsko tržište gdje će kupcima ponuditi metalne i plastične komponente s povoljnijim cijenama nego je to kod konkurenata.
Planira se i proizvodnja dijelova koji se definiraju kao vojna oprema iz grupe mehaničkih dijelova proizvoda  bez pirotehničkih elemenata te oklopnu ili zaštitnu opremu i konstrukcije.
U elaboratu kompanije je navedeno da konkurencija na tržištu postoji, ali da uz dobru kvalitetu proizvoda, poštivanje rokova isporuke, i cijenu proizvoda, kompanija se može održavati na tržištu i zadobiti povjerenje kupaca. Također, prostor na kojem kompanija posluje omogućit će do 30 posto manju cijenu od konkurencije, ali dovoljnu da obezbjedi sredstva za plaćanje svih troškova proizvodnje te minimalnu zaradu.
Firma je tehnološki opremljena i spremna za proširenje proizvodnih kapaciteta, što će dovesti do otvaranja novih radnih mijesta.

 

Ne propustite