OD NJEGA DANAS STREPI CIJELI SVIJET: Evo kako je Kim izgledao u mladosti, imao je dvije velike strasti

Svijet
OD NJEGA DANAS STREPI CIJELI SVIJET: Evo kako je Kim izgledao u mladosti, imao je dvije velike strasti
-

Nastavnik Kim Jong-una  iz vremena kada je studirao u Švedskoj otkrio je neke neobične detalje o tinejdžerskim danima čovjeka  od kojeg danas strepi svijet. 

Vođa Sjevrne Koreje volio je njamečke narodne pjesme i NBA košarku, između ostalog. 

Kim Jong - Un dio života je probeo u Bernu gdje je išao u državnu školu Liebefeld-Steinhoelzli. 

Kako svjedoči njegov tadašnji nastavnik, mladi Kim je u Švajcarsku došao zvanično kao sin diplomate ambasade Sjeverne Koreje u Švajcarskoj.

Školu je pohađao od avgusta 1998. do ljeta 2000. godine kao Pak -un, mada niko ne može sa sigurnošću ne može reći da je zaista 2000. godune napustio Švajcarsku. 

kim1

Drugovi iz odjeljenja sjećaju ga se kao dječaka koji je bio opsednut košarkom, posebno klubom Čikako Buls i najvećom zvijezdom "Bulsa" Majkom Džordanom. Pored košarke velika strast Kima tih dana bilo je i pjevanje, a njegov nastavnik svjedoči da je posebno volio njemačke narodne pjesme. Kim je navodno bio odličan i u matematici.

Sjevernokorejska televizija kao i ostali državni mediji gotovo nikada ne objavljuju informacije koje se odnose na privatni život njihovog vođe. O odrastanju Kim Jong Una takođe se ništa nije znalo, a sadašnji vođa Sjeverne Koreje prvi se put u javnosti pojavio u septembru 2010. godine. 

Također, nije poznat ni datum rođenja Kim Jong Una kao ni godina kada je došao na svijet. 

Pretpostavlja se da je rođen između 1983. i 1984. godine.

 

(Novi.ba/Blic.rs)

 

Ne propustite