Albanska policija osnovala bazu podataka o krvnoj osveti – a razlog je veoma logičan!

Region
Albanska policija osnovala bazu podataka o krvnoj osveti – a razlog je veoma logičan!
.

Albanska državna policija osnovala je bazu podataka o fenomenu krvne osvete u Albaniji, čime će onemogućiti svojim građanima da traže azil u zemljama članicama EU na osnovu krvne osvete, saopćeno je u utorak iz policije.

- Brzi pristup informacijama služi isključivo za potrebe policije kako bi se identificirali svi slučajevi koji su se dogodili tokom godina, kako bi se identificirali pojedinci i porodice pogođene ovom pojavom, kako bi se identificirali pojedinci i udruženja koji se bave slučajevima pomirenja. Ova baza će također služiti za sprječavanje zloupotrebe zahtjeva za azil kroz blagovremenu razmjenu policijskih informacija s partnerima u zemljama gdje albanski građani navode ovaj razlog kako bi tražili azil - saopćeno je iz policije, prenosi albanska novinska agencija ATA.

Fenomen krvne osvete zloupotrebljavaju mnogi albanski građani kako bi dobili azil u zemljama EU i Velikoj Britaniji.

Državna policija Albanije često prima zahtjeve svojih kolega iz drugih zemalja za provjerom navoda albanskih građana koji se pretvaraju da im je ugrožen život zbog krvne osvete.

Ova baza podataka imat će za cilj sprječavanje zloupotrebe zahtjeva za azil u EU i Velikoj Britaniji.

Ova baza će također biti korisna za Državnu policiju jer će u svakom trenutku pružati podatke i informacije o fenomenu krvne osvete u Albaniji.

Ne propustite