MAMIO OŽENJENE MUŠKARCE PA IH UCJENJIVAO: ‘Slikan si i snimljen. Imaš dva uvjeta od kojih ćeš izabrati jedan’

Region
MAMIO OŽENJENE MUŠKARCE PA IH UCJENJIVAO: ‘Slikan si i snimljen. Imaš dva uvjeta od kojih ćeš izabrati jedan’
.

Općinski sud u Zadru proglasio je krivim pomorskog nautičara iz Zadra koji je ucjenjivao oženjene muškarce koje bi namamio u klopku putem poznate stranice za upoznavanje.

24-godišnjak, koji je od ranije poznat policiji zbog računalnih prevara, na internetskom portalu smokva.com otvorio profil pod nadimkom “zadarcurica” s IP adrese koja pripada ženi kod koje je boravio. Objavio je oglas u kojem se predstavio kao žena koja traži ‘isključivo oženjene muškarce’.

Tijekom marta stupio je u kontakt s Zadraninom s kojim je dogovorio susret. Kada se muškarac pojavio na dogovorenom mjestu 24-godišnjak mu je zaprijetio da ukoliko mu ne donese novac, da će njegove fotografije objaviti na internetu te da će svi ‘saznati čime se bavi’.

‘Ovako, slikan si i snimljen. ti, auto. i sve. s pomoću tablice ćemo doći do tebe i tvojih koji će saznati sa čime se baviš. evo za početak ove slike da vidiš da se ne zezamo. imaš dva uvjeta od kojih ćeš izabrati jedan. Ok?’, pisalo je u prvoj poruci, a potom je uslijedila još jedna.

‘Imaš vremena do 14,15 za odgovor inače sve ide na Internet i do tvojih bližnjih, donijet ćeš ih tamo tačno gdje ti mi kažemo i ostaviti ih. Imaš rok od 20 minuta, 1000 HRK’, zaprijetio je muškarcu 24-godišnjak.

Prestrašeni Zadranin odgovorio mu je kako nema taj iznos te je ponudio 600 kuna na što je 24-godišnjak pristao. Dogovoren je susret te je muškarcu javljeno da novac stavi u PVC vrećicu te je odbaci u lopatu bagera parkiranog na mjestu dogovora.

No u preuzimanju novca, 24-godišnjaka je zatekao policijski službenik koji ga je upozorio da stane. No, mladić je pobjegao je s mjesta događaja odbacivši vreću s novcem na pješačkom otoku. Ubrzo je i uhićen, te osuđen na kaznu zatvora od deset mjeseci koja mu je potom zamijenjena radom za opće dobro u trajanju od 600 sati, piše net.hr.

24-godišnji mladić 2015. je godine zbog kaznenog djela računalne prijevare i nedozvoljene uporabe osobnih podataka na Županijskom sudu u Zadru osuđen na uvjetnu kaznu zatvora s rokom kušnje od tri godine.

Ne propustite