ŠOKIRALA SE ONIM ŠTO JE VIDJELA: Iznajmila stan pa završila sa 17 000 hiljada KM štete (FOTO)

Zanimljivosti
ŠOKIRALA SE ONIM ŠTO JE VIDJELA: Iznajmila stan pa završila sa 17 000 hiljada KM štete (FOTO)
.

Airbnb jedna je od najpopularnijih i najjednostavnijih platformi za iznajmljivanje i unajmljivanje apartmana, stanova, kuća i ostalih vrsta smještaj. No da vas ujedno može uvaliti i u ogromne probleme doznala je Parižanka Laurie Synakowski koja je svoj stan iznajmila jednom Kanađaninu tijekom njegovog boravka u Parizu.

Muškarac je stan praktički potpuno uništio, nakon njegova odlaska stan je bio u potpunom rasulu, prazne boce su stajale posvuda, uništio je namještaj, "uneredio" plahte te urinirao doslovno gdje god je stigao. U tri sedmice boravka u stanu Kanađanin je napravio skoro 17 000 hiljada konvertibilnih maraka štete. 

stan

Ona muškarca nije osobno upoznala, već su ga u stan pustili susjedi koji su joj rekli da se činio "drag". Sada tvrdi da je doznala da je alkoholičar i da boluje od depresije. 

23-godišnjakinja kaže da joj je stan sad prepun insekata i da se u njemu ne može boraviti zbog nesnosnog smrada. Fotografije je objavila na Facebooku i sada pokušava dobiti kompenzaciju od Airbnb-a za nastalu štetu.

stan1

"Moj šarmantni stančić pretvorio se u vulgarni nered, pun izmeta, urina i preplavljen praznim bocama alkoholnih pića. Urina ima od poda do plafona, ulazna vrata se ne mogu zatvoriti, krevet mu je služio kao toalet... Bila sam šokirana kad sam ušla u stan. Njegov profil nije pokazivao ništa sumnjivo, imao je pozitivne ocjene od prijašnjih iznajmljivača. Troškovi čišćenja stana ogromni su, moram uzeti profesionalce da srede stan", opisala je.

The Local piše da je muškarcu blokiran račun na Airbnb-u te da iz agencije istražuju slučaj. "Ovakvi slučajevi su iznimno rijetki. Samo 0,009 posto od 30 milijuna stanova iznajmljenih preko naše platforme prošle godine bilo je oštećeno", kažu iz Airbnb-a.

Ne propustite