Poznati fudbaler kupio vilu od 1200 kvadrata, GRAD MAKNUO AUTOBUSNU STANICU DA MU NE SMETA?!

Show
Poznati fudbaler kupio vilu od 1200 kvadrata, GRAD MAKNUO AUTOBUSNU STANICU DA MU NE SMETA?!
.

Autobusno stajalište u Ulici Gornje Prekrižje u smjeru sjevera nedavno je premješteno nekoliko desetaka metara sjevernije. Stajalište se dosad nalazilo tačno ispred vile nogometaša Darija Srne, a iz nadležnog Gradskog ureda za promet ne žele potvrditi da je upravo on tražio da se stanica pomakne zbog buke, piše Index.hr.

Kako bilo, na teren su izašli stručnjaci i iznenada procijenili da je sve ove godine stanica bila opasna.

"Autobusno stajalište u Ulici Gornje Prekrižje, 30 metara sjevernije od stuba Vilima Svečnjaka, uspostavljeno je temeljem održanog komisijskog očevida na kome su bili nazočni predstavnici Gradske četvrti Gornji grad - Medveščak, MUP-a, PUZ-a, Službe za sigurnost cestovnog prometa, ZET-a i ovog Gradskog ureda. Zaključeno je da postojeća lokacija ne zadovoljava prometno-tehničke uvjete i sigurnost putnika na autobusnoj liniji 102 Britanski trg - Mihaljevac. Rješenjem od 22. 5. 2017. godine, autobusno stajalište premješteno je 30 metara sjevernije od stuba Vilim Svečnjaka", pojasnili su za Index iz zagrebačkog Gradskog ureda za promet.

Dodali su i da je zbog povećanja zone sigurnosti stajališta, uspostavljen novi pješački prijelaz uz dodatnu vertikalnu signalizaciju.

Na pitanje je li moguće vratiti stanicu na staro mjesto ako Srnini susjedi to zatraže peticijom, nisu željeli odgovoriti.

Ne propustite