Pobjegao iz zatvora, potom silovao maloljetnicu i prisilio je da digne novac i preda mu ga: 'OVO MOŽEMO MILOM ILI SILOM'

Region
Pobjegao iz zatvora, potom silovao maloljetnicu i prisilio je da digne novac i preda mu ga:  'OVO MOŽEMO MILOM ILI SILOM'
.

Riječki županijski sud potvrdio je optužnicu protiv 35-godišnjeg Damira Šišakovića iz Zagreba i njegova vršnjaka Ivana Dejanovića.

Damir Šišaković je optužen za više kaznenih djela i to za silovanje, protupravno oduzimanje slobode i razbojstvo. Šišaković se tereti za težak seksualni delikt, odnosno da je uz uporabu sile i prijetnje “izvršio spolnu radnju izjednačenu sa spolnim odnošajem”. Ivan Dejanović se tereti za razbojstvo, nakon što je protiv njega optužba odustala od inkriminacije za protupravno oduzimanje slobode maloljetnoj žrtvi, piše hrvatski Novi list.

Šiković je prema optužnici 11. juli na na otoku Krku zaskočio 16-godišnju djevojku. Dotrčao joj je s leđa pa ju je jednom rukom uhvatio oko usta, a drugom stavio nož pod vrat. Zapovijedio joj je: “Šuti! Ne govori ništa! Ideš sa mnom!”. Potom ju je odveo preko suhozida na teren okružen šumom, vezao je lisicama te rekao: “Ovo možemo silom ili milom!”. Potom ju je razodjenuo i, unatoč njezinim molbama da to ne čini, napravio ono što zakon izjednačava sa silovanjem.

Potom ju je pod prijetnjom pištoljem uveo u Mercedes te je odvezeo do bankomata. Po tvrdnjama tužiteljstva, tada se uključio i Dejanović te su zajedno od maloljetnice tražili da sa svog računa podigne novac. U strahu za svoj život mlada djevojka im je predala 300 kuna, piše Novi list.

No, javnost je ostala zgrožena jer je riječ o Zagrepčaninu koji je pobjegao iz sisačkog zatvora. Ispostavilo se da je Šišaković iz sisačkog zatvora pobjegao u noći sa 9. na 10. juli, spektakularnim skokom s prozora, s visine od sedam metara. Rešetke na prozoru ćelije je, navodno, proširio podmetnutom klupicom pa ih rukama razmaknuo i provukao se.

Njegov vršnjak Ivan Dejanović, rodom iz Bihaća, dosad je neosuđivan.

Ne propustite