NOVA PREVARA NA FEJSU: Pazite i nemojte nasjesti!

Region
NOVA PREVARA NA FEJSU: Pazite i nemojte nasjesti!
.

Dubrovačka policija upozorila je u utorak na novi oblik internetske prijevare putem društvenih mreža u kojoj prevaranti, predstavljajući se kao visoki politički ili vojni dužnosnici, u zamjenu za kasniju naknadu traže novac od svojih žrtava.

Neslužbeno se doznaje kako je na to nasjela 76-godišnjakinja iz Konavala, koja je policiji prijavila da joj je prevarant u komunikaciji na društvenoj mreži izrazio želju za kupnjom kuće u Hrvatskoj za što mu treba njezina pomoć u prijenosu novca, za koju će joj naknadno isplatiti novčanu naknadu.

U dubrovačkoj policiji kažu kako je žrtva pristala pomoći te uplatila 20 tisuća kuna na račun navodnog odvjetnika “generala američke vojske” u Indoneziji, a da je prevarena, žena je shvatila nakon više neuspješnih zahtjeva za isplatom obećane naknade te je slučaj prijavila policiji.

Policija poziva građane da ne prihvaćaju zahtjeve za prijateljstvo od nepoznatih stranih osoba i tako se zaštite od ovog novog oblika prijevare u kojemu se prevaranti predstavljaju kao visoki strani politički ili vojni dužnosnici koji imaju namjeru kupiti kuću, pišu hrvatski mediji.

Ne propustite