Na ovaj način možete smanjiti pore na licu!

Moda i ljepota
Na ovaj način možete smanjiti pore na licu!
.

Proširene pore i višak sebuma uzročno je posljedična veza.

Drugim riječima, ne idu jedan bez drugog. Kada se sebum nakupi u našim porama, to uzrokuje sitnu upalu, koja pak uzrokuje fizičko proširenje pore. Jednostavan način kako iz kože “isisati” višak sebuma je pjena za čišćenje s dodatkom aktivnog ugljena. Jer, aktivni ugljen je poznat po svojoj sposobnosti prijanjanja uz prljavštinu i po tome što ima sposobnost “usisati” prljavštinu iz pore.

U namjeri da održavamo svoje pore što čišćima moguće, česta je pojava pretjerani piling. "Prečesto korištenje pilinga može imati kontraefekt—dodatna upala kože, što znači još proširenije pore—potpuno suprotno onome što želimo postići.", kaže nam njujorški dermatolog Carlos Charles. Zato, umjesto pilinga “s grebatorskim svojstvima” uzmite nježniji piling na bazi glikolne ili salicilne kiseline koji se nanosi s blazinicom, poput tonika, a ima možda i bolji učinak.

lop-porevanisher-pores101-liya-596x596

Kako koža stari, tako gubi kolagen i elastin—ključne elemente u koži koji pore čine glatkom i zategnutom. Stoga, kako koža stari, tako se ona počinje opuštati, a to dovodi do toga da pore dobivaju drukčije oblike, naginjući prema dolje, u obliku suze. “Nekad se mislilo da se taj oblik pore ne može više nikada ispraviti, ali zapravo se može.", misli dr. Geyer. Sastojci kao što su ekstrakt kvasca jačaju pore i učvršćuju ih, smanjuju njihov dijametar tj. promjer, te im pomaže da opet steknu kružni oblik.

Pored sebuma i starenja, sunčeve zrake su još jedan izvor nevolje koje mogu prouzrokovati proširivanje pora. UV-zrake oštećuju kolagen u koži—a kolagen je poznat kao važan faktor u održavanju pora suženima.

Dok čekate da proizvodi počnu djelovati, postoje i instant-rješenja koje djeluju—zapravo poput fotošopa. Serumi sa “blur” efektom zapravo sadrže optičke varke, čestice koje matiraju kožu i reflektiraju svjetlost na način da optički kamufliraju pore tako da izgledaju manje i glađe.

big-pores-face-skin

Ne propustite