Uz ove savjete podignite samopouzdanje!

Praktična žena
Uz ove savjete podignite samopouzdanje!
.

Prema novom istraživanju, objavljenom u magazinu Social Psychological and Personality Science, moćne se osobe osjećaju moćnije dok govore o sebi i vlastitim iskustvima nego kad slušaju o tuđim.

Pa, držite se one: „hvalite me usta moja“, a uz to iskušajte sljedeće savjete za povećanje osjećaja snage i moći:

confident-woman

Zauzmite moćnu pozu. 

Stavite ruke iza glave s isprepletenim prstima i raširenim laktovima ili ih savijene u laktu držite na kukovima. Istraživači sa sveučilišta Harvard i Columbia utvrdili su da samo dvije minute provedene u ovakvom stavu utječe na neuroendokrini sustav koji osobu čini moćnijom tako što podiže nivo testosterona za 20 posto, a smanjuje nivo kortizola za 25 posto.

Bez gledanja u oči. 

Iako nas odmalena uče da je gledanje sugovornika u oči pristojno i lijepo, prema novim psihološkim saznanjima, lakše ćemo nekoga u nešto uvjeriti ako ga ne gledamo u oči. Jedan od mogućih razloga za to je što sugovornik može vaš nastup protumačiti kao agresivan ako ga previše gledate u oči.

Slušajte muziku. 

Poznato je da sportaši vole slušati energičnu muziku prije utakmica ili natjecanja, i to s dobrim razlogom. Ugledajte se na njih pa slušajte pjesme sa snažnim basom jer baš takve pobuđuju osjećaj snage i uspješnosti, pokazala je američka studija.

confident-woman-copy

Ne propustite