Kućni trikovi za bijele zube!

Moda i ljepota
Kućni trikovi za bijele zube!
.

Upravo su blistavo bijeli zubi visoko na listi prioriteta svake žene danas, a evo kako u kućnoj radinosti možete do njih.

1. Pasta od sode bikarbone i limunovog soka

Soda bikarbna je umjereno abrazivna pa nježno pranje zubiju ovom pastom uklanja površinske mrlje i vraća zubima prirodno bijelu nijansu. Također je jako lužnata pa jedete li puno kisele hrane pomaže u uravnoteženju PH balansa u vašim ustima. Ona će ublažiti i kiselost limunova soka koji služi kao prirodni izbjeljivač. Potrebno vam je svega nekoliko kašičica sode bikarbone i dovoljno limunova soka da dobijete pastu te odgovarajuća četkica kojom ćete zube očistiti. Kada nanesete pastu, zube četkajte jednu minutu, a zatim ih temeljito isperite. Pazite samo da ovo ne radite češće od par puta sedmično kako ne biste uništili caklinu.

2. Jagode, so i soda bikarbona

Jagode su bogate vitaminom C koji pomaže u razbijanju plaka zbog kojeg zubi poprimaju žućkaste nijanse, a atkođer sadrže i kiselinu koja uklanja površinske mrlje. So ispunjava onu abrazivnu ulogu te fizički uklanja sve ono što uzrokuje pojavu mrlja i žutilo zubiju, a soda bikarbona je ekstra dodatak koji može poslužti da zubi budu još bjelji. Potrebne su vam 2-3 jagode, pola kašičice soli i pola kašikice sode bikarbone. Sve zajedno dobro izmiješajte i ostavite da djeluje 5 minuta. Zatim još malo iščetkajte zube i isperite ih. Ovu smjesu smijete koristiti svake večeri. 

3. Ulje kokosa

Znamo koliko ovo zvuči ludo, no pranje zubiju uljem kokosa je jedinstvena, starinska metoda u koju se mnogi zaklinju, a posebice kada se na meniju nađe tema izbjeljivanja zubiju. Ova metoda neće zube izbjeliti intenzivno kao neki moderni izbjeljivači, ali će svakako pomoći i to uglavnom zahvaljujući kiselini koju ulje kokosa sadrži, a koja pogubno djeluje na bakterije koje uzrokuju plak koji pak dovodi do žutila. Osim toga, ulje kokosa je zdravo i za desni te dah čini svježijim. Ujutro prije pranja zubi pastom koju inače koristite četkajte zube uljem kokosa desetak minuta, zatim ih isperite i iščetkajte pastom koju i inače koristite. 

11279513-teethwhite

Ne propustite