Jutarnji rituali uspješnih žena!

Praktična žena
Jutarnji rituali uspješnih žena!
.

Kako bi izbjegle haotična jutra, uspješne poslovne žene ne žure, te odrađuju stvari temeljno i polako. Na poslu su mnogo opuštenije od ostatka, nije im neophodan asistent ili tim.

One su organizovane, a njihova jutra počinju ovako.

Ne produžavaju alarm

Ove žene se ili bude same, tik pred alarm ili ustanu odmah čim čuju alarm. Produžavanje alarma prekida vaš san kao i prirodnu pripremu tijela za dan. Jer ukoliko "probudite" svoje tijelo da biste mu rekli "spavaj još malo" izazvaćete kontra efekat i poremetiti vašu produktivnost. To će takođe prouzrokovati nesanicu i učiniti da slijedeće noći spavate lošije.
 
Piju dosta tečnosti i održavaju tijelo dovoljno hidriranim
 

Nakon osam ili devet sati bez tečnosti, vaše tijelo je željno vode, dehidriralo je. Zato ne možete da radite, razmišljate i uopšte funkcionišete jer je vašem mozgu, jednako koliko tijelu potrebno dovoljno tečnosti za normalan rad. Da se to ne bi desilo, svakog jutra kada ustanete popijte minimum čašu vode. Savjetuje se da takođe na svom radnom stolu imate flašu vode.

successful-woman


Meditiraju i odmaraju
 
Svaka uspješna žena kune se u meditaciju, i to s razlogom — jer je meditacija anti-age tretman za mozak. Naravno, na poslu ne možete da priuštite pravu meditaciju, ali ako uspijete negdje da se izolujete i meditirate 5 minuta, već ste na dobrom putu. Ako do sada niste praktikovali da meditirate, mogu vam pomoći aplikacije ili platforme poput popularnog Headspace-a i Stop Breathe Think-a.

Istežu se
 
Nalik meditaciji, istezanje može da umiri um i resetuje telo. Obična istezanja takođe ublažuju negativne posljedice učestalog sjedenja i gledanja u kompjuter ili mobitel više od osam sati. Čak i nekoliko kratkih istezanja na dan mogu da vam poprave držanje, povrate snagu i opuste mišiće. Šta je takođe preporučljivo? Da poslije posla šetate ili trčite jer je istezanje najdelotvornije kada vam je tijelo zagrijano.
 
Ne preskaču doručak
 

Postoji milion razloga zašto ne biste smjeli da propustite obrok čim ustanete. Vama su dovoljni ovi: doručak vam daje cjelodnevnu energiju i snagu da pregurate radne izazove, drži vaš fokus na bitnim stvarima, umanjuje vašu naviku da kasnije jedete na nervnoj bazi i ono što vam ne treba, i pozitivno utiče na koncentraciju i pažnju, kao i kratko pamćenje.
 
Notes i prioriteti
 
Ako planirate da budete produktivni i da stignete sve šta se naumili, držite se navike da zapisujete sve obaveze u notes, i to prema prioritetima, od najbitnijeg do najmanje značajnog. Štiklirajte stavke po obavljenom, zapisujte nove i vidjećete kako ćete sve lakše i brže završavati jer je sve stvar organizacije. Budite svjesni toga koliko vremena imate na raspolaganju, i koliko možete za tih 8 sati rada da obavite.

tips-to-become-successful-woman-entrepreneur-p607630-m

Ne propustite