Kada bi izbio Treći Svjetski Rat, ovo su najnesigurnije države NA PLANETI!? (VIDEO)

Zanimljivosti
Kada bi izbio Treći Svjetski Rat, ovo su najnesigurnije države NA PLANETI!? (VIDEO)
.

Na Youtubeu pojavio se jedan zanimljivi pasus naziva ’10 najnesigurnijih zemalja u slučaju Trećeg svetskog rata’

Iako se na tu temu već mnogo toga govorilo i pisalo, u ovom slučaju je zanimljivo videti koji su razlozi nesigurnosti. Također, lista zemalja koja je objavljena, za mnoge je dosta iznenađujuća. 
 

Naime, među nesigurnim zemljama spominju se SAD, Rusija, a pomalo nestvaran podatak je da se na prvom mjestu nalazi, ni manje ni više, već naftom bogata Saudijska Arabija.

Izrael

Izrael je jedna od zemalja u kojoj bi, u slučaju izbijanja svjetskog rata, zasigurno došlo do velikih problema. Uvoze većinu hrane i goriva, a voda je u cijeloj regiji uvijek bila kamen razdora.

Rusija

U slučaju izbijanja nuklearnog rata, Rusija je posebno nesigurna, budući da bi upravo ona mogla biti meta. Uz to, u Rusiji postoji sistem nazvan „Mrtva ruka“ (Death Hand), koji prati svu nuklearnu aktivnost nad ruskom teritorijom.

SAD

Slično kao i s Rusijom, u slučaju nuklearne pretnje, ni SAD-u ne bi bilo ništa lakše. Iako su na vojnim i nuklearnom polju poprilično oboružani, postoji mogućnost da ne bi stigli aktivirati oružje prije napada s drugih strana.

 

Liberija

Iako su u najvećoj opasnosti zemlje koje su najviše uključene i izložene svetskim događajima, uvijek nastradaju i one za koje čujemo samo u slučaju najgorih katastrofa.

Solomonski zalivi

Još jedna siromašna zemlja, tačnije druga najovisnija zemlja o stranoj pomoći, Solomonski zalivi, na ovom su se popisu, osim zbog siromaštva, našli i zbog svog položaja.

Saudijska Arabija

Pomalo neočekivano, ali na prvom mjestu najnesigurnijih zemalja u slučaju izbijanja novog svjetskog rata, u videu navode Saudijsku Arabiju.

Ne propustite