Policija pojačala aktivnosti u blizini škola

Bosna i Hercegovina
Policija pojačala aktivnosti u blizini škola
-

Provodeći planske mjere i radnje na stvaranju više razine sigurnosti učenika u prometu, Policija Brčko distrikta  je pred početak školske 2017./2018. godine aktivirala ¨Operativni plan¨ kojim su propisane mjere i aktivnosti policijskih službenika u blizini osnovnih i srednjih škola.

Sukladno s ovim planom,  Policija će u idućem razdoblju pojačati kontrolu i reguliranje prometa ispred i u blizini škola u svrhu sigurnoga kretanja učenika, prije svega dolaska i odlaska iz škole, posebno najmlađih učenika, prenosi agencija Fena. 

- Pored navedenoga, nastavljanjem i razvijanjem projekta ¨Školski policajac¨, koji se do sada pokazao kao vrlo uspješan projekat i koji je prihvaćen kako od strane učenika tako i od strane nastavničkog osoblja, pripadnici policije će nastaviti s edukacijom učenika iz oblasti sigurnosti u prometu - priopćeno je iz brčanske Policije.

Upućen je i apel vozačima da obrate pozornost na kretanje učenika pored kolnika i na samom kolniku, te da brzinu kretanja svojih vozila u blizini škola, prilagode uvjetima i stanju kolnika, gustini prometa i drugim prometnim uvjetima.

Ne propustite