BRAVO! Zmajevi su večeras u duelu osmog kola u Portugalu na stadionu Algarve pobijedili Gibraltar sa 4:0

Sport
BRAVO! Zmajevi su večeras u duelu osmog kola u Portugalu na stadionu Algarve pobijedili Gibraltar sa 4:0
.

Zmajevi su u prvih pola sata strpljivom igrom tražili način da probiju bedem Gibraltara. Domaći tim se očekivano branio sa svim raspoloživim snagama, BiH je teško dolazila do protivničkog gola.

Nakon blamaže u Nikoziji, Zmajevi su večeras u duelu osmog kola grupe H u Portugalu na stadionu Algarve pobijedili Gibraltar sa 4:0 i stigli do četvrtog trijumfa u kvalifikacija.

Dva pogotka za bh. tim dao je kapiten Edin Džeko, 51. i 52. u dresu reperzentacije, a mrežu Gibraltara su pogađali još Kodro i Lulić.

Ceh lošeg rezultata na Kipru platili su Bičakčić, Šunjić, Cimirot i Ibišević, dok u timu nije bilo suspendovanog Pjanića. Od prve minute su krenuli u zadnjoj liniji Cocalić i Zukanović, u veznom redu Hadžić i Jajalo, te Kodro na poziciji polušpica.

Ipak, u 35. minuti zatresla se mreža domaće ekipe. Hadžić je centrirao iz kornera, a najviši u skoku bio je Džeko. Za Dijamanta je ovo bio 51. gol u nacionalnom dresu.

Mogao se Džeko i koncem prvog dijela upisati u strijelce, ali je prečka zaustavila njegov pokušaj glavom. U nastavku napada je Cocalić pokušao, golman Gibraltara Ibrahim sjajno odbranio. Spasio je Ibrahim svoj tim i kada je zaustavio udarac Višće u 45. minuti.

Gibraltar se i u drugom poluvremenu opredijelio za čuvanje svoga gola. Dobro im je to išlo do 65. minute, a onda je Vića centirao, a Kodro glavom matirao Ibrahima za 2:0.

Senad Lulić u 83. minuti na asistenciju Milićevića pogodio za 3:0, a Džeko dvije minute kasnije drugim golom na meču postavio konačnih 4:0.

 

Bosna i Hercegovina naredni meč igra protiv Belgije, koja se plasirala na Svjetsko prvenstvo.

Ne propustite