Noćna mora mnogih: OVO SU PRIRODNI LIJEKOVI ZA ČIR

Porodica i zdravlje
Noćna mora mnogih: OVO SU PRIRODNI LIJEKOVI ZA ČIR
.

Čir na želucu, može nastati zbog velikog broja uzroka, među kojima je najučestaliji infekcija s H. Pylori (gram negativnom bakterijom) te kao oštećenje nastalo djelovanjem različitih lijekova i nesteroidnih antiupalnih lijekova. Čir mogu uzrokovati i stres, cigarete, određeni lijekovi te pretjerana konzumacija alkohola.

Ovo je nekoliko prirodnih opcija za liječenje čira:

Sok od kupusa

Ovo je popularan prirodni lijek za čir, a liječnici su ga navodno koristili u tu svrhu godinama prije postojanja tableta za to stanje. Naribajte kupus, posolite i dodajte sok jednog limuna, te ostavite da odstoji oko pola sata. Procijedite i uvijek konzumirajte svjež sok.

 Slatki korijen (Sladić)

Slatki korijen ili sladić pripada u mahunarke (kao što su šareni grah i soja) i ima slatkast okus. Sladić sadrži nekoliko spojeva učinkovitih u liječenju čira, uključujući glicerinsku kiselinu. Sladić i njegovi ekstrakti sigurni su za upotrebu u umjerenim količinama, do otprilike tri šalice dnevno. Imajte na umu kako dugotrajna uporaba ili uzimanje prekomjernih količina mogu izazvati neželjene posljedice u obliku glavobolje, letargije ili povišenog krvnog tlaka.

Med

Med je pravo "skladište" moćnih ljekovitih svojstava! Istraživanja su pokazala da med može značajno pomoći kod liječenja poremećaja poput čireva i bakterijskog gastroenteritisa.

Češnjak

Ako pojedete 2 režnja češnjak u danu, umanjili ste šanse za nastanak čira. Pojedete li ga na prazan želudac, učinak će biti još bolji!

Ne propustite