STRAVIČNA ISPOVIJEST: 'Uspjela sam pobjeći iz kulta i od djeda seksualnog napasnika'

Šokantno!
STRAVIČNA ISPOVIJEST: 'Uspjela sam pobjeći iz kulta i od djeda seksualnog napasnika'
.

Lilia Tarawa (26) većinu života provela je u Kršćanskoj zajednici Gloriavale, na Novom Zelandu koji od 1969. godine vodi njezin djed Neville Cooper, koja ljudima ispire mozak i utjeruje strah u kosti prijeteći paklom i prokletstvom.  Kaže kako je morala slijediti nametnuta stroga pravila, trpjela je ponižavanje do strane svog poremećenog djeda i drugih članova kulta, morala im je služiti.

- Druge djevojke i ja smo uvijek bile zauzete, zajedno smo šivale, kuhale, bavile se drugim kućanskim poslovima i slično - priča Lilia i dodaje kako su problemi počeli kada je imala šest godina.

Žene su u toj zajednici bile podređene muškarcima. Morale su nositi marame i plave haljine dugačke do poda, s visokim okovratnicima i dugim rukavima. Nije se smjelo vidjeti previše tijela. 

Djeca su bila još na nižem stupnju hijerarhije od žena. Mlade djevojke bile su u ugovorenim brakovima sa mnogo starijim muškarcima. Kada je napunila 16 godina morala se tijekom posebne ceremonije zavjetovati djedu da će biti podčinjena muškarcima, brinuti se za svoju kuću i biti skromna i čista. Morala se odreći preljuba, razvoda, kontrole rađanja i pobačaja.

Do slobode je dobrim dijelom došla zahvaljujući svojim dvjema starijim sestrama koje su se počele buniti protiv režima u zajednici i na kraju su pobjegle, piše Daily Mail.

 - Bilo je teško kada su otišle. Imala sam 15 godina i sjećam se majke kako je jecala tiho u kuhinji. Ljudi koji odu, više se tamo ne vraćaju - dodala je.

 Imala je 18 godina kada se izvukla iz toga. 

Ne propustite