NEKI NANOSE VIŠE ŠTETE NEGO KORISTI: 5 beauty mitova koje moramo znati!

Praktična žena
NEKI NANOSE VIŠE ŠTETE NEGO KORISTI: 5 beauty mitova koje moramo znati!
.

Svi smo mi upoznati s nizom kozmetičkih trikova koji se prenose iz generacije u generaciju ili se formiraju pojavom nekih novih proizvoda na tržištu, ali slažu li se stručnjaci s tim da oni zaista djeluju?

Što više njegujućih krema, to bolje

 Stručnjaci iz područja njege kože kažu da je osobi sa zdravom kožom savršeno dovoljna rutina u tri koraka koja se sastoji od mlijeka za čišćenje lica, tonika i hidratantne kreme. Ako za time osjećate potrebu, jednom nedjeljno možete staviti kakvu hranjivu masku, i to je sasvim dovoljno.

Borba protiv bora treba početi što ranije

Uživajte u svojim godinama i nemojte se bojati bora, nisu toliko strašne kako nam ih pokušavaju predstaviti!

Zaštitni faktor treba koristiti tokom cijele godine

Kako savjetuju stručnjaci, zaštitni faktor se treba koristiti u ljetnim mjesecima, tokom odlaska na plažu ili planine i nakon određenih intenzivnih kozmetičkih tretmana.

Zubna pasta pomaže kod akni

To bi bilo zaista dobro i praktično, no u tome nema previše istine. Prema riječima stručnjaka, ovaj je mit vjerovatno nastao zbog toga što neke paste za zube imaju antibakterijska svojstva.

Micelarnu vodu nije potrebno ispirati

Neke micelarne vode sadrže sastojke koji su agresivniji za kožu i ne smijete ih ostaviti na licu, dok su druge zaista blage i ne morate se umivati nakon korištenja. Za tačne savjete se najbolje raspitati kod proizvođača.

 

Ne propustite