"Better Call Saul" pomeo konkurenciju

Kultura
"Better Call Saul" pomeo konkurenciju
Posljednju epizodu prve sezone gledalo je 5.1 miliona Amerikanaca...

"Better Call Saul", spin-off serije "Breaking Bad", potpuno je oduševio svjetsku javnost.

Iako su svi bili skeptični šta spin-off ovako genijalne serije može donijeti, utjehu nam je davala činjenica da je Vince Gilligan, tvorac "Breaking Bada", uključen u projekt.

Prva sezona je nedavno završila i konačne brojke su potvrdile da je serija odlično prošla i kod publike. Zapravo, prošla je izvrsno – “Better Call Saul” je najgledanija serija sezone na kablovskoj televiziji u SAD-u.

Posljednju epizodu prve sezone gledalo je 5.1 miliona Amerikanaca, što je vrlo impresivno s obzirom je emitirana u prime timeu (najgledanijem terminu na TV-u) i da se natjecala s završnim košarkaškim turnirom NCAA natjecanja. U prosjeku, svaku od 10 epizoda gledalo je čak 5.9 miliona gledatelja.

Koliko god smo uživali u periodu od godinu dana inkubacije ove serije, tijekom koje su nam obožavatelji, kritičari, prijatelji i članovi obitelji govorili da se ne bi trebali petljati s nasljedstvom ‘Breaking Bada’, ovaj projekt u nijednom trenutku nismo doživljavali neozbiljno. Srećom, prva sezona ispunila je sva moguća očekivana ponajviše zahvaljujući briljantnoj suradnji Vincea Gilligana i Petera Goulda. Mogu sa sigurnošću reći da je “Better Call Saul” već sad jedna od najboljih dramskih serija na TV-u i jedva čekamo da predstavimo i drugu sezonu”, izjavio je predsjednik TV kuće AMC Charlie Collier.

Inače, serija se fokusira Saula Goodmana, kojeg glumi Bob Odenkirk. Ljigavi i podmukli Goodman je karijeru stvorio kao advokat svih mogućih tipova kriminalaca , a i sam je nebrojeno puta pokazao sklonost sličnim potezima. Radnja serije vremenski je smještena 6 godina prije događanja prikazanih u “Breaking Badu” i dok Goodman još nije stvorio svoj alias, već se zvao Jimmy McGill.

AMC je mreža koja je u posljednjem desetljeću producirala neke od najboljih serija na televiziji: uz “Breaking Bad” i “Better Call Saul”, njihov impresivni roster uključuje i “The Walking Dead” i “Mad Men”.

Ne propustite