PROBAJTE

NEOBIČNA DOBITNA KOMBINACIJA: Lubenica i so!

Objavljeno:02.09.2017 - 13:24
A A A Times Arial

Kada su čuli da pojedinci lubenicu jedu posoljenu, mnogi ljudi su bili zgroženi.

Pitali su se zašto bi neko normalan to radio? Jedna od njih bila je i Nicole Weston, slastičarka iz Los Angelesa. No, odlučila je zanemariti sve predrasude u svojoj glavi i kušati tu kombinaciju.

salt-fruit-watermelon

Ovo je njeno iskustvo, a opisala ga je na svojoj web stranici bakingbites.com: 

"Priznajem, bila sam skeptična kada sam prvi put imala posoljenu šnitu lubenice u rukama. U to vrijeme moj prijatelj je inzistirao da to moram probati tvrdeći da je tako još slađa. Probala sam i bio je u pravu - zaista je bolja posoljena.
Sol čini lubenicu slađom jer kreira slano slatki kontrast i tako omogućava da slatkoća još više dođe do izražaja. Lubenica obično ima suptilnu slatkoću zbog toga što je puna vode, za razliku od jagoda i drugog voća, koje ima koncentriraniji, intenzivan okus. Sol, također, potiče proizvodnju sline što lubenicu čini još sočnijom."
 

Trik za uspjeh je staviti vrlo malo soli, odnosno raspršiti to po ravnomjerno  cijelom komadu lubenice. Ako stavite previše soli, "ubiti" ćete njezinu slatkoću i morat ćete posegnuti za novim komadom.

2b62b87abc06d17fb3c4f032c9be3d18

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!