PORODIČNA TRAGEDIJA: U Dunavu i dalje traže majku trogodišnjaka koji se utopio , aktivirani ronioci, policija i službe spašavanja, čak i građani!

Region
PORODIČNA TRAGEDIJA:  U Dunavu i dalje traže majku trogodišnjaka koji se utopio , aktivirani ronioci, policija i službe spašavanja, čak i građani!
.

Policija je u subotu potvrdila da je dijete pronađeno na obali Dunava 3-godišnjak iz Vukovara. Žena koja je skočila za djetetom pokušavajući ga spasiti najvjerojatnije je njegova majka, a radi se o 29-godišnjakinji iz Vukovara. Za njom se još traga.

Iz Policijske uprave vukarsko-srijemkse kazali su i kako je na mjestu nesreće bila prisutna i treća osoba vezana porodičnim vezama, piše 24sata.

- U potrazi za majkom angažiran je lokalni ronilački klub i djelatnici HGSS-a, a uključili su se i građani sa svojim brodicama. Sva dosadašanja saznanja upućuju da se radi o nesretnom slučaju. Obdukcija koju je naložio državni odvjetnik će vjerojatno potvrditi kako je uzrok smrti utapljanje. Dječaka je Dunav izbacio na površinu - kazao je Domagoj Džigumović, glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske.

 

U dijelu Vukovara nedaleko od Vodotornja, na obali Dunava, u četvrtak oko podne pronađeno je tijelo dječaka (3).

Prema neslužbenim informacijama, u petak oko 12 sati na obalu Dunava, u dijelu koji je inače prteni put te nije službena i uređena šetnica uz rijeku, došli su žena s djetetom te jedna starija gospođa. Zajedno su tu boravili jedno vrijeme te se šetali uz rijeku. Iz još neutvrđenog razloga, u jednom je trenutku dječak pao niz rub, otklizao se niz strmu zidanu obalu Dunava i završio u brzoj rijeci. Šokirana je za njim odmah u rijeku skočila mlađa žena. Vjeruje se da je riječ o djetetovoj majci. Pokušavala je dostići dječaka, čija je glavica sve više nestajala ispod površine. 
 
Dunav je na tom dijelu gdje je dječak upao vrlo brz. Nažalost, majka nije uspjela dostići dijete jer se i ona utopila, odnosno nestala ispod površine vode.

Sav je taj užas na obali gledala starija žena za koju policija pretpostavlja da je baka djeteta i majka nestale žene. Ona je vriskom i pozivanjem u pomoć dozvala ribiče koji su se nalazili stotinjak metara dalje te koji su pozvali policiju i pomoć jer u tom trenutku više nisu vidjeli ni jedno tijelo u Dunavu. Baka je navodno i sama uskočila u Dunav, ali je uspjela odmah izaći.

Policija je u petak dobila dojavu građana te stigla na mjesto gdje je dijete palo. Ubrzo je došla i Hitna. Dijete su pronašli nizvodno, pokušali ga reanimirati, no nažalost neuspješno. Tijelo djeteta je prevezeno na obdukciju, a za nestalom 29-godišnjakinjom se još traga.

Aktivirani su ronioci, policija, HGSS, a pomažu i građani s vlastitim brodicama. Sva dosadašnja kriminalistička istraživanja upućuju na to da se radi o nesretnom slučaju no do završetka istrage to se ne može sa sigurnošću potvrditi, kazali su iz policije.

Ne propustite