JEZIVI DETALJI TRAGEDIJE: Baka gledala kako joj unuk pada u Dunav, za njim je skočila i kćerka!

Region
JEZIVI DETALJI TRAGEDIJE: Baka gledala kako joj unuk pada u Dunav, za njim je skočila i kćerka!
.

U Vukovara nedaleko od Vodotornja, na obali Dunava, pronađeno je tijelo dječaka (4).

Prema neslužbenim informacijama, oko podne na obalu Dunava, koja nije uređeno šetalište došla je žena sa detetom i starijom gospođom.
 
Oni su zajedno šetali uz rijeku. Iz još neutvrđenog razloga, u jednom trenutku dječak je pao i otklizao se niz strmu zidanu obalu Dunava upavši u brzu rijeku. Šokirana za njim je odmah skočila u rijeku mlađa žena. Veruje se da je riječ o dječakovoj majci. Pokušavala je da dostigne dječaka, čija je glavica sve više nestajala ispod površine .

Dunav je na ovom dijelu gdje je dečak upao vrlo brz. Nažalost, majka nije uspjela da stigne do djeteta jer se i ona utopila, i nestala ispod površine vode.

Sav taj užas sa obale gledala je starija žena za koju policija pretpostavlja da je baka djeteta i majka nestale žene. Ona je vrištala i dozivala u pomoć ribare koji su se nalazili stotinak metara dalje i koji su pozvali policiju i pomoć jer u tom trenutku više nisu videli ni jedno tijelo u Dunavu.

dunav1
 
Telo nesretnog djeteta ubrzo je pronađeno dvestotinak metara dalje od mesta gdje je upalo u vodu. Lekari Hitne pomoći, pokušali su da reanimiraju dječaka, ali nažalost bez uspjeha. Na mjesto tragedije stigli su i vukovarski ronioci koji su, metar po metar, drzeći se za užad na obali, kako ih ne bi odnela vodena struja, pretraživali uzak pojas korita Dunava uz obalu. Dunav su pretraživali i članovi Gorske službe spašavanja i policija svojim čamcima.

"Možemo da potvrdimo jedino da je pronađeno tijelo četvorogodišnjeg djeteta i da tragamo za još jednom ženom. Žena koja je svjedok događaja pod velikim je šokom i trenutno se od nje ne mogu dobiti informacije koje bi značajno pomogle istrazi. Vjerujemo da se radi o jednoj porodici baki, majci i unuku, ali to još istražujemo", rekao je portparol vukovarsko-srijemske PU Domagoj Džigumović.

dunav2
 
Potragu je otežavala jaka struja, ali i niz brodskih barži koje se nalaze na tome dijelu obal i gomile granja tako da voda može telo da odvuče bilo gdje.

U Vukovaru su svi potreseni strašnom tragedijom. Prolaznici su dolazili na obalu Dunava ne bi li pomogli spasiocima u pronalaženju tijela nestale žene.

 

(24sata.hr)

Ne propustite