Admiru Lekiću 10 godina zatvora zbog pokušaja ubistva

Crna hronika
Admiru Lekiću 10 godina zatvora zbog pokušaja ubistva
U Kantonalnom sudu u Sarajevu danas je izrečena krivična presuda protiv optuženog Admira Lekića za pokušaj ubistva Amara Foče, bivšeg golmana fudbalskih klubova Sarajevo i Olimpic, koje se dogodilo 15. avgusta prošle godine u sarajevskom naselju Hrasno.

U Kantonalnom sudu u Sarajevu danas je izrečena krivična presuda  protiv optuženog  Admira Lekića za pokušaj ubistva Amara Foče, bivšeg golmana fudbalskih klubova Sarajevo i Olimpic, koje se dogodilo 15. avgusta prošle godine u sarajevskom naselju Hrasno.

Kantonalni sud u Sarajevu danas je izrekao presudu u krivičnom predmetu protiv optuženog Admira Lekić na kaznu zatvora u trajanju od 10 godina.

Podsjetimo, Lekić je 15. avgusta 2013. godine u sarajevskom naselju Hrasno bez ikakvog povoda ispalio pet hitaca prema Foči, koji je tom prilikom teško ranjen.

Fočo je gotovo mjesec dana bio na bolničkom liječenju, ali se na svu sreću uspio oporaviti.

Sud je utvrdio da je Lekić imao namjeru da nanese povrede opasne po život Foči, te mu je odredio ovakvu visinu kazne. 

Nakon izrečene presude, Amar Fočo se obratio javnosti sljedećim riječima.

“Danas je bila presuda Admiru Lekiću, koji me je bez razloga upucao sa pet metaka dobio je 10 godina zatvora... Nek mu dragi Allah u zatvoru podari svjest i vjeru da kad izađe nikome ne ponovi ovo sto je meni učinio. Amin”, rekao je Fočo, koji se ovom prilikom zahvalio porodici, prijateljima, Tužilaštvu i Sudu zbog podrške koju je dobijao u teškim trenucima koje je prolazio nakon ranjavanja, te posebno Mirsadu Ibriću.

Ne propustite